Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες «πάτησαν» για ακόμη μια φορά την κορυφή του Έβερεστ! Ακούστε τα πρώτα λόγια από τα 8.848 μέτρα!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Συγκίνηση και περηφάνια γέμισαν σήμερα το πρωί όλους τους Έλληνες οι ορειβάτες Αντώνης Συκάρης και Μάικ Ευμορφίδης, οι οποίοι μετά από 52 ημέρες αποστολής στο Έβερεστ κατέκτησαν την υψηλότερη κορυφή του Κόσμου! Έπειτα από αμέτρητες ώρες κούρασης και υπεράνθρωπης προσπάθειας κατά το τελικό στάδιο της ανάβασης, στις 7:45 ώρα Ελλάδος «πάτησαν» τα 8,848 μ και για λίγα λεπτά απόλαυσαν τη πιο όμορφη θέα του κόσμου…

Ήδη έχει ξεκινήσει η άκρως επικίνδυνη κατάβαση και η επιστροφή στην κατασκήνωση των ορειβατών σε χαμηλότερο υψόμετρο. Το επίτευγμα των δύο Ελλήνων γράφτηκε στην ιστορία, αλλά τώρα αυτό που προέχει είναι η ασφαλής επιστροφή χωρίς προβλήματα!

Οι δύο άνδρες αν και έμπειροι, προετοιμάστηκαν μόλις σε δύο μήνες για την δύσκολη αποστολή τους. Πριν κατακτήσουν τα 8,848 μέτρα, προσέγγισαν την κορυφή από τη νότια πλευρά του βουνού και πριν ξεκινήσουν εγκλιματίστηκαν για αρκετές ημέρες στο μεγάλο υψόμετρο, που περιελάμβανε μικρότερες και διαδοχικές αναβάσεις και καταβάσεις.

Στην συνέχεια, όσο περνούσαν οι ημέρες και πλησίαζαν προς τον στόχο τους, διέσχισαν χαράδρες με μεταλλικές σκάλες-γέφυρες, κατά την ανάβαση κοιμήθηκαν σε απόκρημνες πλαγιές με κλίση έως και 55%, σε ορισμένα σημεία «πάλεψαν» με ισχυρότατους ανέμους και αλλού με την απόλυτη έλλειψη υγρασίας σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από +40 βαθμούς Κελσίου την ημέρα έως και -20 βαθμούς τη νύχτα!

Η τόλμη και η θέληση τους όπως απέδειξαν δεν κάμφθηκε ούτε κατά τις δυσκολότερες ώρες. Τις στιγμές εκείνες που η υποξία (έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό) αποτελεί τον πιο αμείλικτο αντίπαλο όσο ανέβαιναν ψηλότερα σε ένα απόκοσμο και αφιλόξενο περιβάλλον που λίγοι γνωρίζουν τι πρόκληση αποτελεί για τον άνθρωπο!

Τέλος, παράλληλα με την ομάδα των δύο ανδρών που έφτασε στην κορυφή, μέσα στις επόμενες ημέρες (ή και ώρες ακόμη) η 37χρονη Κική Τσακαλδήμη από τη Θράκη που επίσης βρίσκεται στην τελευταία κατασκήνωση πριν τα 8,848 μέτρα, θα προσπαθήσει να γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα ορειβάτισσα που κατακτήσει το Έβερεστ!

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap