Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρώνεται νέο Power Pass: Ανακοινώθηκε η τελική ημερομηνία

Δημοσιεύτηκε

στις

Power Pass
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος η αγωνία για χιλιάδες δικαιούχους του Power Pass που αναμένουν από τα τέλη Αυγούστου τη νέα πληρωμή για τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη την οριστική ημερομηνία κατά την οποία θα πιστωθούν τα νέα ποσά στους λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΑΝΤ1, η πληρωμή θα γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 26/9.

Πόσα χρήματα είναι το νέο Power Pass

Υπενθυμίζεται πως οι πληρωμές που έγιναν το καλοκαίρι για το εξάμηνο από Δεκέμβριο μέχρι Μάιο ήταν κατά μέσο όρο μεταξύ 100 και 150 ευρώ, πολύ μακριά δηλαδή από το «επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ» που είχε ανακοινωθεί. Δεδομένου ότι η νέα πληρωμή θα αφορά μονάχα τους λογαριασμούς του Ιουνίου, τα ποσά -τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία- αναμένεται να δώσει λιγότερα χρήματα.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της νέας πληρωμής

Με πολύ απλά λόγια, η απάντηση είναι: Όσοι έλαβαν το επίδομα και την προηγούμενη φορά. Όσοι δεν έκαναν αίτηση ή απορρίφθηκε η αίτησή τους δεν θα είναι στη λίστα της πληρωμής.

Δεν χρειάζεται κάποια νέα ενέργεια ή νέα αίτηση στο vouchers.gov.gr. Η νέα πληρωμή είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως είχαν εξηγήσει, το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε για το Power Pass ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ. Επειδή δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επιπλέον ενίσχυση.

Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας.

Θα επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό που είχατε δηλώσει στο vouchers.gov.gr.

Πηγή: ieidiseis

Power Pass
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap