Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτιά» στα σούπερ μάρκετ: Αυτά είναι τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Πώς διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022 σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων IRI.

Αυξημένος κατά 4,5 % ήταν ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το 9μηνο του  2022 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων IRI.

Η αύξηση αυτή οφείλεται ωστόσο στις ανατιμήσεις καθώς σε επίπεδο όγκου πωλήσεων σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία καταγράφεται μείωση 1,4%.

Συνολικά στα ταχυκίνητα αγαθά που πωλούνται στο σούπερ μάρκετ καταγράφηκε αύξηση μεσοσταθμικά 5,5%. Και τρεις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων εμφάνισαν αυξήσεις, συγκεκριμένα 5,5% τα τρόφιμα, 7,4% τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και 6,8% τα είδη σπιτιού, αναφέρει το Cnn.gr.

Καλάθι του νοικοκυριού: Τι λέει ο κόσμος για την πρώτη μέρα του νέου μέτρου

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις

Στις επιμέρους κατηγορίες προϊόντων η μεγαλύτερη αύξηση τιμών εμφανίζεται στα μαγειρικά είδη – συμπληρώματα με 10,8%, στα προϊόντα ατομικής υγιεινής με 10,5%, στα γαλακτοκομικά με 9,3%, στα προϊόντα για τον καθαρισμό σπιτιού με 7%, στα προϊόντα φροντίδας σπιτιού με 6,9%, τα κατεψυγμένα τρόφιμα με 6,8% και τα τυποποιημένα τρόφιμα με 5,1%.

Αντίστοιχα πάντως στα προϊόντα με την μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων ανά τεμάχιο παρατηρείται πτώση 6,3% σε καθαριστικά και απορρυπαντικά, 5,6% σε αλκοολούχα ποτά, 5,5% στα υπόλοιπα προϊόντα φροντίδας σπιτιού, 4,9% στα κατεψυγμένα τρόφιμα, 4,8% σε προϊόντα ατομικής περιποίησης και ομορφιάς. Παράλληλα μείωση 4,6% εμφανίζουν οι πωλήσεις των γαλακτοκομικών και 4,5% των προϊόντων ατομικής υγιεινής.

Οι μοναδικές κατηγορίες που δεν εμφάνισαν μείωση πωλήσεων ήταν εκείνες των συσκευασμένων τροφίμων, των σνακ και των μη αλκοολούχων ποτών.

Συνολικά οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ διαμορφώθηκαν στα 6,27 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2022 από 6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε το μεγαλύτερο χάσμα των τελευταίων μηνών μεταξύ των πωλήσεων σε αξία και των πωλήσεων σε όγκο ενώ ο τζίρος μόνο για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 11,1%.

Φτώχεια: Σε οριακή κατάσταση τα ελληνικά νοικοκυριά – Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ