Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Πλησιάζει τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου η Αστυνομία

Δημοσιεύτηκε

στιςΚάθε ώρα που περνάει η αστυνομία καταλήγει σε πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα για τον τρόπο δράσης των δύο δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με όλα τα τελευταία στοιχεία οι αστυνομικές αρχές έχουν μια πλήρη εικόνα για το πώς ακριβώς συνέβη ο φόνος του δικηγόρου και ως εκ τούτου καταπίπτουν ορισμένα στοιχεία τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ώρες.

Α) Οι δράστες όντως εισήλθαν κανονικά στο γραφείο του δικηγόρου αφού πρώτα χτύπησαν το κουδούνι και στη συνέχεια την πόρτα και τους υποδέχθηκε συνεργάτης του Μ.Ζαφειρόπουλου ο οποίος είχε και μια σύντομη πρώτη κουβέντα μαζί τους. Στη συνέχεια ο δράστης και οι συνεργάτες πέρασαν στο γραφείο του δικηγόρου. Ο συνεργάτης μπήκε και βγήκε από το γραφείο τέσσερις φορές για να απαντήσει σε τηλέφωνα που χτυπούσαν. Ο φόνος συνέβη μετά την τέταρτη αποχώρηση του συνεργάτη.

Β) Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν διαμετρήματος 22 χιλιοστών και ο δράστης πυροβόλησε από μέγιστη απόσταση του 1,5 μέτρου. Από την ιατροδικαστική εξέταση και το πόρισμα του ιατροδικαστή Ντιλέρνια προκύπτουν πως οι δύο δράστες πυροβόλησαν το θύμα με όπλο μικρού διαμετρήματος από απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου, τραυματίζοντάς τον -με μία σφαίρα- θανάσιμα στον θώρακα. Ειδικότερα στο σχετικό πιστοποιητικό, ως αιτία θανάτου, αναφέρεται: Τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας – ανθρωποκτονία.

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής κ. Ντιλέρνια, μιλώντας στο zougla.gr, η πορεία της σφαίρας προκάλεσε στο θύμα μεγάλες εσωτερικές κακώσεις. Η σφαίρα εισήλθε από τη δεξιά πλευρά παραστερνικά και ακολούθησε πορεία προς τα δεξιά και προς τα κάτω. Του χτύπησε τις πύλες του αριστερού πνεύμονα, το συκώτι και προκάλεσε αιμορραγία στο άνω τμήμα της κοιλιακής αορτής και περινεφρικό αιμάτωμα.

Το γεγονός πως η βολίδα διέγραψε καθοδική πορεία οδηγεί στο συμπέρασμα πως το θύμα είτε ήταν καθιστό και ο δράστης όρθιος, είτε ο δράστης όρθιος και εκείνη την στιγμή σηκωνόταν από την καρέκλα το θύμα.

Παράλληλα, ο κ. Ντιλέρνια ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ότι, από την εξέταση του θύματος, οδηγείται στο συμπέρασμα πως οι δράστες δεν επέλεξαν τυχαία να πλήξουν το θύμα σε αυτό το σημείο. «Ο δράστης ήξερε που να πυροβολήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Γ) Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται στην κατάθεση του συνεργάτη του Μ. Ζαφειρόπουλου, το θύμα ήταν ακόμη ζωντανό όταν μετά τη διαφυγή των δραστών εισήλθε στο γραφείο ο συνεργάτης του. Μάλιστα, ήταν σε θέση να μιλήσει και ψέλλισε: «Δεν αισθάνομαι καλά, πονάω πολύ».

Δ) Οι δράστες διέφυγαν και σύμφωνα με τον συνεργάτη του δικηγόρου κρατούσαν και οι δύο όπλα. Από τις κάμερες επί της Ασκληπιού οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι δύο δράστες διέφυγαν μέσω της οδού Αρματολών και Κλεφτών προφανώς σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε περιοχές πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού σε παράλληλη πορεία με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ε) Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι δύο δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και πως ο ένας ήταν ψηλός και ο άλλος κοντός.

ΣΤ) Η σήμανση συγκέντρωσε γενετικό υλικό (DNA) και αποτυπώματα πολλά εκ των οποίων σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές, ανήκουν στους δράστες.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα πως οι δράστες δεν ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελματιών εκτελεστών για τους εξής λόγους: Πρώτον διότι κανείς επαγγελματίας εκτελεστής δεν εισέρχεται σε δικηγορικό γραφείο και δεν συνομιλεί με το θύμα του επί μισή ώρα και κυρίως δεν εκτίθεται στα μάτια αυτοπτών μαρτύρων, όπως συνέβη σε αυτή την περίπτωση. Δεύτερον, κανείς επαγγελματίας εκτελεστής δεν χρησιμοποιεί όπλο όπως το 22αρι που χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη δολοφονία. Τρίτον, οι εκτελεστές αναμένουν πάντα το θύμα τους σε χώρο όπου υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαφυγής.

Τα στοιχεία που προκύπτουν για τους δράστες καταδεικνύουν άτομα τα οποία πολύ πιθανόν να μην είχαν καν σχεδιάσει τη δολοφονία αλλά να κατέληξαν σε αυτήν μετά από έντονο διαπληκτισμό για άγνωστους ακόμη λόγους με το θύμα. Είναι χαρακτηριστικό όπως λέγεται ότι αποχώρησαν από τον τόπο του εγκλήματος με 70 ευρώ που πήραν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Το στοιχείο αυτό βεβαίως μένει να επιβεβαιωθεί και επισήμως.

Σε αυτά τα πλαίσια μπορεί κανείς να διακρίνει ερχόμενος σε επαφή με τις διωκτικές αρχές, πως αρχίζει να επικρατεί διακριτικά ένα κλίμα αισιοδοξίας για τον εντοπισμό των δραστών. Χωρίς να το ομολογούν ευθέως τα στελέχη της αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν καταλήξει και στην εθνικότητα των δύο δολοφόνων που η καταγωγή τους είναι από χώρα των Βαλκανίων.

 

Πηγή:zougla.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap