Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητές: 4 site και 6 λογαριασμοί στη «φάκα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δημοσιεύτηκε

στις

αρνητές
Διαφήμιση
Διαφήμιση
43 Shares

Το πρώτο μέρος της έρευνας για τους αρνητές του κορονοϊού και του εμβολίου, ολοκλήρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην «τσιμπίδα» της έπεσαν τέσσερις ιστοσελίδες και έξι λογαριασμοί σε social media.

Η έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε για να εντοπιστεί η ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα social media που προτρέπουν τους πολίτες σε… άρνηση πως υπάρχει πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός και άρνηση στο εμβόλιο.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (28.09.2021), από το πρώτο μέρος της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 sites και για 6 λογαριασμούς social media. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Όπως μεταφέρει το newsit, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

αρνητές
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap