Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή! Κυκλοφορεί τηλεφωνική απάτη με «αναπάντητες»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  μετά τα απανωτά κρούσματα για μια νέας τύπου απάτη που σχετίζεται με τα κινητά τηλέφωνα. Και πιο συγκεκριμένα τις αναπάντητες κλήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. η απάτη αφορά σε τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα  (sms) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, που στοχεύουν να σας εξαπατήσουν.

Γιατί είναι επικίνδυνες αυτές οι «αναπάντητες»

Πρόκειται, δηλαδή, για «αναπάντητες» -ή πιο σωστά ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (SPAM)- από τηλεφωνικούς αριθμούς που δεν γνωρίζεται κι ανήκουν σε παρόχους του εξωτερικού. Το επικίνδυνο κομμάτι είναι πως αυτοί οι αριθμοί είναι υψηλής χρέωσης, ενώ οι κλήσεις πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύκτιες ώρες ώστε να εμφανίζονται επίτηδες ως αναπάντητες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης (00387) και (00960) αντίστοιχα.

Τι πρέπει να μην κάνετε όταν δείτε τέτοιες «αναπάντητες»

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής τους εξαπάτησης.
Επιπρόσθετα, συστήνεται στους συνδρομητές:
  • να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες-ανεπιθύμητες κλήσεις και
  • να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (sms), προβαίνοντας στην άμεση διαγραφή αυτού, καθώς και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap