ΕΛΛΑΔΑ
Αλέξης Τσίπρας: Οι πολιτικές προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού σε συνέντευξη

Οι πολιτικές προθέσεις Αλέξη Τσίπρα: Αποκαλύψεις από τη συνέντευξη
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία θα δημοσιευθεί το Σάββατο. Στη συνέντευξη αυτή, ο κ. Τσίπρας αναφέρεται σε κρίσιμα ζητήματα. Μεταξύ άλλων, θίγει την παραίτησή του, το νέο του βιβλίο, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το πολιτικό σύστημα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις πολιτικές προθέσεις Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη ημέρα.
Το όραμα για τη νέα εποχή
Σχετικά με τις μελλοντικές του πολιτικές κινήσεις, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει τη σημασία της συλλογικής δράσης. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Μόνο η πράξη των πολλών μπορεί να γίνει κινητήρας μιας πορείας προς την πρόοδο, έξω από το σημερινό τοξικό τέλμα. Σ’ αυτή θέλω να αφιερώσω την ενέργειά μου». Τόνισε την ανάγκη για ανανέωση. Είπε ότι «Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία».
Ο πρώην πρωθυπουργός προσδιορίζει το πολιτικό του στίγμα με σαφήνεια. «Καμιά συναλλαγή, κανένα παρασκήνιο, καμιά προσπάθεια που αναπαράγει φθαρμένες πρακτικές», σημείωσε. Η απόφασή του, όπως δήλωσε, είναι να βρίσκεται «Στην κολυμπήθρα της κοινωνίας, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού». Αυτές οι δηλώσεις σκιαγραφούν τις πολιτικές προθέσεις Αλέξη Τσίπρα για μια νέα αρχή.
Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. «Δεν πάει άλλο», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι «Η κυβέρνηση έχει οικοδομήσει ένα καθεστώς διαφθοράς με έναν πρωθυπουργό που λειτουργεί ως ολιγάρχης». Αυτές οι δηλώσεις αναδεικνύουν την ένταση στην πολιτική αντιπαράθεση.
Απολογισμός της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας έκανε έναν απολογισμό. Υποστήριξε ότι το 2015 παρέλαβαν «μια χώρα-παρία και διεθνώς απαξιωμένη». Αντίθετα, το 2019, παρέδωσαν «μια Ελλάδα εκτός μνημονίων και επιτροπείας. Είχε ρυθμισμένο χρέος και δεκάδες δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Επίσης, δώδεκα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης και ενισχυμένη διεθνή θέση στα Βαλκάνια και την Ευρώπη». Επέκρινε επίσης τους πολιτικούς αντιπάλους του. Τους κατηγόρησε ότι φώναζαν «Γερούν γερά» και «βάστα Σόιμπλε» κατά τη διάρκεια της μάχης για τη σωτηρία της πατρίδας. Κατά τον ίδιο, επιμένουν «στη δολοφονία της αλήθειας, χωρίς καμιά ντροπή».
Πληροφορίες από newsbomb.gr
-
ΚΡΉΤΗ1 ημέρα πριν
Εξελίξεις στην υπόθεση Βοριζίων: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της έκρηξης
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Μεγάλη υπόθεση ζωοκλοπών πίσω από το μακελειό στα Βορίζια: Εύρημα για τη βόμβα σε σπηλιά
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Η φωνή μέσα από το χωριό: Ένας παλιός Βοριζιανός αποκαλύπτει τι έφταιξε στα Βορίζια | ΒΙΝΤΕΟ
-
PLUS +1 ημέρα πριν
Πρόστιμο 350 ευρώ σε όλους τους οδηγούς αν οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν αυτήν τη μορφή – Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ




