Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Τσίπρας: Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Ελλάδα έχει μάθει μέσα από τις δυσκολίες και τους αγώνες να βγαίνει πιο δυνατή» τόνισε ο πρωθυπουργός από τα Ψαρά όπου μετέβη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από το ακριτικό νησί των Ψαρών ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τη να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι «τον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του».

«Αρχή που η Ελλάδα κατανοεί και εφαρμόζει, και είναι μια χώρα που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όχι για να απειλήσει, αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη» πρόσθεσε ο Αλ.Τσίπρας.

Άλλωστε, όπως τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, η Ελλάδα είναι εγγυητής της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας. Για αυτό το λόγο, «δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα».

Παράλληλα, αποτίνοντας φόρο τιμής στις ένοπλες δυνάμεις, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. «Η σκέψη όλων είναι σε αυτούς», είπε, και πρόσθεσε ότι γίνεται «ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα».

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει σμιλευτεί μέσα στο χρόνο και έχει μάθει μέσα από τον αγώνα και τη μάχη, μέσα από τη θυσία και τις δυσκολίες, να βγαίνει πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο αποφασισμένη» έστειλε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να γυρίσει στις δύσκολες στιγμές τις οποίες πέρασε, παραχωρώντας μέρος της οικονομικής της αυτονομίας.

Η Ελλάδα -τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός- αφήνει πίσω της μια δύσκολη περίοδο, στην οποία την οδήγησαν λάθη και ανεύθυνες και ιδιοτελείς ηγεσίες.

«Είναι χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική. Με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και απόλυτο σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι επέλεξε το ηρωικό, όπως το χαρακτήρισε, νησί των Ψαρών, από τον τόπο της θυσίας του Παλαιοκάστρου και την ξακουστή ανά το κόσμο ολόμαυρη ράχη, να στείλει μήνυμα στους όπου γης Έλληνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap