Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Γέμισε με αφρούς παραλία της Χαλκιδικής – Πώς εξηγούν οι επιστήμονες το φαινόμενο

Δημοσιεύτηκε

στις

μολυνση παραλια ασπρη βλεννα


80 Shares

Mπροστά σε ένα παράξενο φαινόμενο βρέθηκαν χθες όσοι έκαναν το μπάνιο τους στην παραλία Τηγάνια στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η παραλία γέμισε με «αφρούς» και οι τουρίστες άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες με το πρωτόγνωρο θέαμα.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως για την εικόνα που καταγράφηκε στην παραλία ευθύνεται το φαινόμενο του ευτροφισμού.

Τις προηγούμενες ημέρες ο «αφρός» εμφανίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σιθωνίας Χαλκιδικής και λόγω του χθεσινού κύματος μετακινήθηκε προς την ακτή.

«Έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα. Είναι αδιάλυτη οργανική ύλη. Για κάποιο φυσικό λόγο (αναταραχή, βιολογική διεργασία με φυτοπλαγκτόν) αυξάνει την ποσότητα σε μεγάλους αριθμούς και δεν προλαβαίνει να διαλυθεί» ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Χαρίτων-Σαρλ Χιντήρογλου, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο τη θαλάσσια βιολογία.

«Βλέπουμε μια ένταση τον τελευταίο καιρό σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός να έχει προκληθεί από την οργανική ρύπανση στο Βόσπορο», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι δεν είναι επικίνδυνο και επεσήμανε ότι όλα σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Μιλώντας στο thessnews.gr ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος, ανέφερε πως οι αφροί έχουν εμφανιστεί σε θάλασσες τις Σιθωνίας τις τελευταίες τρεις με τέσσερις μέρες.

Όπως είπε ο κ. Ζήσιος εκτιμά ότι είναι το φαινόμενο του ευτροφισμού που οφείλεται στην αύξηση του φυτοπλαγκτόν και του ζωοπλαγκτόν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και δεν είναι καθόλου επικίνδυνο για τους λουόμενους.

μολυνση παραλια ασπρη βλεννα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap