Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Συγκέντρωση σήμερα για το προσφυγικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια «μεγάλη, ειρηνική και χωρίς ακρότητες συγκέντρωση» καλούν σήμερα Τετάρτη (28/09) επιτροπές αγώνα, τους κατοίκους της Χίου.

Οι επιτροπές αγώνα έχουν συγκροτηθεί τόσο στην πόλη της Χίου όσο και στα χωριά και με συνθήματα όπως «να βγάλουμε τη Χίο απ’ τα συρματοπλέγματα», «να μην ανοίξει νέο hot spot», «να κλείσει η ΒΙΑΛ», «δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές», σηματοδοτούν τους στόχους τους και καλούν στη συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα σήμερα στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, στην πόλη της Χίου.

Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέσω της χιώτικης προκυμαίας προς κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Την ίδια ώρα, παρελθόν αποτελεί για την πόλη της Χίου ο πρόχειρος καταυλισμός που λειτουργούσε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ πίσω από το δημαρχείο της πόλης της Χίου αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά όσων διέμεναν εκεί.

Η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα όταν η πλειοψηφία των 180 ατόμων που έμεναν στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ για πολλούς από αυτούς εγκρίθηκε η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι, με απόφασή του, το Δημοτικό συμβούλιο Χίου προχωρά και στο κλείσιμο του δημοτικού καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην τάφρο του κάστρου της Χίου, γνωστή ως Σούδα.

 

Πηγή: newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ