Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Φθινοπωρινή απόδραση στη Λίμνη Πλαστήρα! (Photos)

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Γιατί το φθινόπωρο το τοπίο είναι μαγικό, απόκοσμο και βγαλμένο λες από παραμύθι. Η λίμνη φοράει τα πιο… ρομαντικά της και σε καλεί για χαλάρωση και απευθείας επαφή με τη φύση.

IN: O γύρος της λίμνης με ποδήλατο.

OUT: Η ομίχλη και η δυσκολία να χαρείς την περιοχή ιδίως όταν βρέχει.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Θα πραγματοποιήσεις φυσικά το γύρο της λίμνης (περίπου 60 χλμ). Θα γνωρίσεις όμορφα μέρη και οικισμούς όπως τοΜουζάκι, το Μορφοβούνι, το χωριό του Διονύσου, τον Μεσενικόλα -με το προσεγμένοΜουσείο Οίνου και Αμπέλου (κιν. 6973 555741), το… μπαλκόνι της λίμνης, το Νεοχώρι, τα Καλύβια Πεζούλας, τη Νεράϊδα, την Κρυοπηγή και θα δεις το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της περιοχής, το Φράγμα! Στα Καλύβια Πεζούλας, μάλιστα, θα επιδοθείς σε διάφορα σπορ, όπως τοξοβολία, ενώ αν θες, μπορείς να δεις και τη λίμνη από ψηλά με μια βόλτα με ελικόπτερο (Χρήστος Σεμίκ, κιν. 6970 208312). Για φαγητό προτίμησε το Φαγοπότι, που συμπλέκει δημιουργικά παραδοσιακές γεύσεις και μοντέρνα αισθητική στα Καλύβια Πεζούλας (τηλ. 24410 92998).

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ: Στο 4* Mouzaki Palace στον ομώνυμο οικισμό, με το υπερσύγχρονο spa. Τιμή: Από ?80 το δίκλινο με πρωινό. ( Μουζάκι Καρδίτσας, τηλ. 24450 43450-2, www.mouzakipalace.com) Κοντά στο Φράγμα μπορείς να επιλέξεις τον ξενώνα Ονείρων Άκρη. Τιμή: Από ?70 το δίκλινο με πρωινό. (Καστανιά, τηλ. 24410 94855, www.oneironakri.gr) Σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη η καλύτερη πρόταση ακούει στο όνομα Kazarma, το 5* ολοκαίνουριο resort από πέτρα και ξύλο. Τιμή: Από ?150 το δίκλινο με πρωινό. (Καλύβια Φυλακτής, τηλ. 24410 92290, www.kazarma.gr)

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ: Η Λίμνη Πλαστήρα απέχει από την Καρδίτσα 30 χλμ. και μπορείς να την προσεγγίσεις οδικώς. Αν κατευθυνθείς προς τα Καλύβια Πεζούλας, ακολούθησε τις ταμπέλες προς Μορφοβούνι και Κρυονέρι. Αν θέλεις να περάσεις πρώτα από το Φράγμα, νότια της λίμνης, πρέπει να ακολουθήσεις τις πινακίδες προς Καλλίθηρο, Καστανιά και Μούχα. Να σημειώσουμε πως η Καρδίτσα είναι 325 χλμ. μακριά από την Αθήνα, ενώ υπάρχουν και δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς αυτή με τιμή εισιτηρίου ?24 (τηλ. 24410 21001).

Δείτε περισσότερα στο Travelstyle.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ