Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΝΤ ζητάει ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα βόμβα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ζήτησε από την κυβέρνηση, μέσω e-mail, ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση!

Θέμα ωραρίου των καταστημάτων έθεσε αιφνιδιαστικά το ΔΝΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνούς, η κυβέρνηση βρέθηκε ενώπιον μιας νέας απαίτησης του Ταμείου την περασμένη Παρασκευή, το οποίο με email ζήτησε να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει μέσα στο Δεκέμβριο προκειμένου η αγορά να λειτουργεί ελεύθερα και τις 52 Κυριακές του χρόνου, κάτι που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας απέρριψε.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα, μάλιστα, το οποίο εστάλη ξεχωριστά από τους άλλους δανειστές, γινόταν η σημείωση ότι το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν αρνητική με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μια περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική. Σε αυτές τις περιοχές, σημείωσε το υπουργείο, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα. Οι αντιπεριφεριάρχες θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν γι’ αυτές τις περιοχές τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα.

Η ελληνική πλευρά φέρεται, επίσης, να παρουσίασε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει καθώς με βάση τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ ήδη αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των Κυριακών στις οποίες είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι 38,6.

 

 

Πηγή: newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ