Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΡ 5: Πέντε καταπληκτικές ιδέες για ορεινή απόδραση το φθινόπωρο! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ελλάδα προσφέρει μέρη για διακοπές και εξορμήσεις όλο το χρόνο. Η φθινοπωρινή περίοδος είναι η καλύτερη μιας και οι θερμοκρασίες είναι οι καταλληλότερες για περιηγήσεις χωρίς αφόρητη ζέστη και χωρίς τσουχτερό κρύο. Πέντε προορισμοί, σχεδόν άγνωστοι στους τουρίστες, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Άγιος Αθανάσιος, Πέλλα

Ένα touch από τουριστικά χωρια της Γερμανίας, φαίνεται ότι αποπνέει η Πέλλα με τα μικρά χωριουδάκια της. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Άγιος Αθανάσιος, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Έδεσσα και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Bόρας. Το χωριό είναι σκαρφαλωμένο στους πρόποδες του Kαϊμακτσαλάν, και έχει τις ρίζες του πίσω στο 16ο αιώνα. Τα σπίτια του χωριού είναι πετρόχτιστα, ομοιόμορφα και περιποιημένα με δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής. Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων θα σας γεμίσει ενέργεια, όπως και οι πολλες δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή, όπως περιηγήσεις, ιππασία, τοξοβολία και σκι.

Διαμονή : Hagiati Guesthouse από 158 €

pro

 

 

Τσεπέλοβο, Ζαγοροχώρια

Το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό απο τα 46 Ζαγόρια είναι το Τσελέποβο και απέχει 51 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νομού, τα Ιωάννινα.  Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, με πολλά από τα κτίρια του να είναι διατηρητέα. Η παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική είναι παρούσα σε όλες τις κατοικίες, στα μονοπάτια και στις εκκλησίες του χωριού και έιναι αυτό που το κάνεο ξεχωριστό. Στο χωρίο δεσπόζει η περίφημη «γέφυρα του Κοκκόρη», που αναδεικνύει τη ζαγορίτικη γεφυροποιία.

Διαμονή : Καδί από 175 €

pro2

 

Δείτε και τους υπόλοιπους προορισμούς εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ