Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Οδοιπορικό στην εξωπραγματική Μονεμβασιά και στη χειμερινή Λακωνία! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης

Στον νομό Λακωνίας έχετε ταξιδέψει; Όχι; Να μπει άμεσα στους μελλοντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς σας… Ένας άγριος μα ευλογημένος από ομορφιές τόπος, ο οποίος σίγουρα θα ικανοποίησει κάθε σας γούστο σε κάθε εποχή του χρόνου! Εμείς ταξιδέψαμε από την Μονεμβασιά στην ανατολική ακτή μέχρι την Μέσα Μάνη, και από εκεί έως τη Βάθεια στο νοτιότερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Με ένα αυθεντικό οδοιπορικό που συνοδεύεται από εντυπωσιακές φωτογραφίες, σας δελεάζουμε ώστε η Λακωνία να μην είναι ένας από τους επόμενος προορισμούς, αλλά ο αμέσως επόμενος ακόμη και στη μέση του Χειμώνα!

Φωτογραφίες: Αντώνης Νικολάκης : www.antonis-nikolakis.gr  /  Facebook  / Instagram

Το μοναστήρι της Παναγιάς της Ελώνας

Τολμήστε και εσείς να νιώσετε την ιδιαίτερη αύρα της Λακωνικής γης που γοητεύει με τον άγριο χαρακτήρα και τις εντυπωσιακές αποχρώσεις καθώς περνάτε διαδοχικά από το βουνό στη θάλασσα και από το δάσος στο τραχυ τοπίο της “Μέσα Μάνης”. Εντός λίγων χιλιομέτρων μπορείτε να διασχίσετε πυκνά δάση, να επισκεφτείτε ιστορικά μνημεία όπως το παραπάνω Μοναστήρι της Παναγιάς Ελώνας και να καταλήξετε σε παραλίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες των νησιών μας. Στο ενδιάμεσο, πύργοι, σπήλαια και γραφικά ξωκλήσια, δίνουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ταξίδι που τόσες αφορμές προσφέρει για στάσεις και απόλαυση στιγμών απόδρασης από την καθημερινότητα.

Η ρομαντική μικρή πλατεία στη Μονεμβασιά

Ένα από τα αρκετά μαγευτικά σοκάκια της Μονεμβασιάς

Πρώτη στάση Μονεμβάσια! Σαν φτάσετε στην ανατολική πλευρά της Λακωνίας και περάσετε την πύλη της παλιάς πόλης της Μονεμβασιάς, θα ξεχάσετε αμέσως την προσωπική σας ρουτίνα και ο χρόνος θα παγώσει. Για όσες ώρες ή μέρες μείνετε στη παλιά πόλη, θα απολαύσετε εικόνες από άλλη εποχή και φυσικά  καλό φαγητό στα πολύ αξιόλογα εστιατόρια που μπορείτε να βρείτε. Αν είστε πρωινοί τύποι, οπωσδήποτε να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα ώστε να απολαύσετε το μοναδικό ξημέρωμα και έπειτα να πιείτε έναν αξέχαστο καφέ με θέα κάτω από τα τείχη το απέραντο γαλάζιο…

Στην Μονεμβασιά κάποιες στιγμές ξεχνάς τον χρόνο

Ο βράχος της Μονεμβασιάς στο φως του φεγγαριού

Εκτός από την παλιά πόλη της Μονεμβασιάς, υπάρχει και η νεότερη σε μικρή απόσταση που επίσης προσφέρει το ιδανικό τοπίο για παραθαλάσσιες βόλτες αλλά και φωτογραφίες με θέα τον επιβλητικό βράχο! Όπως επίσης προσφέρει και πιο οικονομικές επιλογές για διαμονή, για όσους θέλουν να απολαύσουν το ταξίδι στο νομό Λακωνίας αλλά και να επιστρέψουν με χρήματα για επόμενες ταξιδιωτικές εξορμήσεις. Από τις φωτογραφίες καταλαβαίνετε πάντως πως και η νέα πόλη συγκρίνεται άνετα σε θέα τόσο το βράδυ όσο και κατά το ξημέρωμα!

Το ξημέρωμα από τη νέα πόλη Μονεμβασιάς

Ο βράχος της Μονεμβασιάς το ξημέρωμα!

Πρωινή εξόρμηση για μια καλή ψαριά…

Τέτοιες στιγμές σε κάνουν να επιστρέψεις ξανά το καλοκαίρι…

Αν το ταξίδι δεν σας έχει κουράσει και το πρωινό ξύπνημα δεν είναι πρόβλημα, “κατεβείτε” μέχρι τη παραλία της νέας πόλης Μονεμβασιάς για να απολαύσετε τα μοναδικά χρώματα κατά την ανατολή. Ο ιστορικός βράχος σε συνδιασμό με το πρωινό φως, σαγηνεύουν τις αισθήσεις και πιθανότατα θα σας προσφέρουν την πλέον αξέχαστη ανάμνηση από το σύνολο του ταξιδιού στη Λακωνία!

Σαν καρτ-ποστάλ… Καλοκαιρινή ομορφιά στη μέση του Χειμώνα!

Η παλιά πόλη Μονεμβασιάς γίνεται ένα με την θάλασσα…

Εντυπωσιακή πανοραμική άποψη της παλιάς πόλης!

Ομορφιά που κόβει την ανάσα!

“Μπαλκόνι” στο γαλάζιο του Αιγαίου…

Το σημείο αυτό το αγαπήσαμε! Ίσως ένα από τα καλύτερα μπαλκονάκια για πρωινό καφέ…

Επόμενη στάση σας θα πρέπει να είναι το Γύθειο. Η μεγαλύτερη πόλη της Μάνης προσφέρει αρκετές επιλογές και αποτελεί κομβικό σημείο του ταξιδιού. Βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νομού Λακωνίας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως το ιδανικό “ορμητήριο” για μονοήμερες εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.

Το ναυάγιο του πλοίου «Δημήτριος» λίγο πριν φτάσετε στο Γύθειο

Ο καλοδιατηρημένος φάρος του Γυθείου

Στο Γύθειο θα πρέπει να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά δίπλα στα χειμερινά κύματα, μια βόλτα στο νησάκι Κρανάη (Μαραθονήσι) με τον πύργο Τζαννετάκη και τον μαρμάρινο οκταγωνικό φάρο, μια ήρεμη βόλτα στα στενά ανηφορικά δρομάκια με τις πέτρινες σκάλες, οι οποίες φτάνουν μέχρι το βουνό. Λίγο μετά τα τελευταία σπίτια αρχίζει το σύντομο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του, όπου θα συναντήσετε το όμορφο μικρό εκκλησάκι  του Αγίου Δημητρίου. Από το σημείο αυτό πάνω από τη πόλη, η θέα είναι απεριόριστη!

Το παραθαλάσσιο Γύθειο καθώς “πέφτει” η νύχτα…

Συνεχίζοντας το ταξίδι από το Γύθειο προς τα δυτικά, το Οίτυλο με την εντυπωσιακή θέα στο κόλπου του Διρού Μάνης αξίζει την στάση για καφέ και ψώνια παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Αμέσως μετά κατευθυνθείτε προς την “πέτρινη” Αερόπολη που προσφέρει επιλογές για καλό φαγητό και δοκιμή τοπικών γεύσεων. Καθώς φτάσετε μέχρι εκεί, αν έχετε χρόνο μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Σπήλαιο Διρού λίγο πιο νότια!

Ο καταγάλανος όρμος Διρού Μάνης

Πράγματι πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης! Ένα γεωλογικό θαύμα που η φαντασία σας δεν μπορεί να αποτυπώσει, προτού μπείτε σε μία βάρκα και ξεκινήσετε την μοναδική διαδρομή. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες που σχιματίστηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια, εντυπωσιακά θαλάσσια περάσματα και μια απόκοσμη ηρεμία της φύσης που θα σας αφήσει αποσβολωμένους!

Ξεχωριστές εικόνες μέσα στο Σπήλαιο Διρού Μάνης που πραγματικά αξίζει την επίσκεψή σας.

Ακόμη πιο νότια, το τοπίο “αγριεύει” ακόμη περισσότερο. Η αυθεντική Μέσα Μάνη μαγεύει με την απλότητα και την ομορφιά των χωριών της, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ο Γερολιμένας. Η πραγματική αποτύπωση του λακωνικού χαρακτήρα! Πέτρα παντού και ελκυστική ηρεμία σε χειμερινό φώντο. Στάση που ξεχώρισε στην διαδρομή μας και προτείνουμε χωρίς δισταγμό σε όποιον φτάσει λίγο πριν το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας…

Άγρια ομορφιά στον επιβλητικό Γερολιμένα!

Ακόμη νοτιότερα, λίγα χιλιόμετρα από τον Γερολιμένα θα βρείτε στο δρόμο σας την Βάθεια. Ένα ακόμη χωριό βγαλμένο από το παρελθόν! Κτισμένη στην κορυφή ενός καταπράσινου λόφου, γεμάτη από επιβλητικούς μανιάτικους πύργους οι οποίοι μαζί με τα υπόλοιπα πετρόχτιστα σπίτια του οικισμού, απαρτίζουν ένα τοπίο που θυμίζει φρούριο του 19ου αιώνα. Κάντε ακόμη μία στάση και απολαύστε την βόλτα στα στενά πέτρινα δρομάκια που οδηγούν σε σημεία με μοναδική θέα προς την θάλασσα…

Στη καρδιά της Λακωνικής Μάνης, η Βάθεια αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου!

Η πρώτη γνωριμία με την Λακωνία κέρδισε όλες μας τις αισθήσεις! Μοναδικά τοπία αυθεντικής ελληνικής ομορφιάς, εκλεκτές γαστρονομικές απολαύσεις και ζεστοί, φιλόξενοι άνθρωποι σε ένα περιβάλλον με άγριο χαρακτήρα που σίγουρα θα σας γοητεύσει αν την επιλέξετε και εσείς για ένα από τα επόμενα ταξίδια σας…

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ