Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στον πατέρα της άτυχης Άννυ και στον φίλο του

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχοι κρίθηκαν ο πατέρας της μικρής Άννυ και ο φίλος του Νικολάι, για τη δολοφονία της άτυχης 4χρονης.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν οι εξής ποινές:

– για τον πατέρα της μικρής Άννυς, Σάββα: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης 2 ετών για την περιύβριση νεκρού και άλλα δύο χρόνια για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας. Τέλος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία επιβλήθηκε ποινή φυλακισης 1 έτους.

– για τον φίλο του Νικολάι: ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονίας, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού 2 έτη και φυλάκισης 2 χρόνων για παράνομη οπλοχρησίας.

– για τη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα: επιβλήθηκε αρχικά ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική εκθεση ενηλίκου ανηλίκου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφισαν δύο τακτικοί δικαστές και μία ένορκος, οι οποίοι ειπχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Παρόλα αυτά, η μητέρα της Άννυ αφέθηκε ελεύθερη, με την επιβολή περιοριστικών όρων, καθώς το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή της.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο δέχθηκε για την Δημητρίνα Μπορίσοβα, να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της, με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωσης εμφάνισης κάθε μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Για τους δύο καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη, που οδηγούνται ήδη στις φυλακές, οι δικαστές όρισαν τις κατά συγχώνευση ποινές, οι οποίες, για τον πατέρα του παιδιού διαμορφώθηκαν σε ισόβια και ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, ενώ για τον Νικολάι, σε ισόβια και ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των βασανιστηρίων, μετά από καταγγελίες του Σάββα για βιαιοπραγίες σε βάρος του από αστυνομικούς.

Ο ιδιοκτήτης, τέλος, του διαμερίσματος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Η πρόταση της Εισαγγελέως

Να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη ο πατέρας της μικρής Αννυ Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και ο φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας ενώ νωρίτερα το Δικαστήριο  απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Ειδικότερα η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης στους 2 κατηγορουμένους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και επιπλέον ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα της Άννυ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Στη μητέρα της Άννυ πρότεινε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Στον ιδιοκτήτη διαμερίσματος που κατηγορείται για ψευδορκία η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Απόρησε με την απόφαση ο πατέρας

«Πως είμαι ένοχος;» αντέδρασε ο κατηγορούμενος, για να λάβει την απάντηση του προέδρου: «θα το δείτε στο σκεπτικό της απόφασης όταν συνταχθεί».

Ένοχος κρίθηκε και ο Νικολάι για παράνομη οπλοχρησία.

Αναφορικά με τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, Δημήτρηνα Μπορίσοβα, κηρύχθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος (κατά πλειοψηφία).

Μειοψήφησαν δύο ένορκοι  και ο πρόεδρος της έδρας που είχαν την άποψη πως θα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα της έκθεσης. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Δημητριάδου, στην αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών, πρότεινε να μην δοθεί κανένα στους Σάββα και Νικολάι που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

«Και οι δυο εκδίδονται επί χρημασι με ομόφυλους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πώς να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη» επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυς, για την οποία είχε ζητήσει να κριθεί αθώα σε αντίθεση με την τελική κρίση του δικαστηρίου, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: «ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της».

 

Πηγή: newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ