Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα όψη του ιστορικού Μινιόν με έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΜΙΝΙΟΝ, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, απέκτησε νέα όψη με το έργο τέχνης του αναγνωρισμένου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Κόττη.

Το εικαστικό lifting του πολυώροφου κτιρίου που έγινε από τον Όμιλο FF Group στον οποίο ανήκει το κτίριο, συνιστά μία κίνηση αισθητικής αναβάθμισης μιας «δύσκολης» περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Το εντυπωσιακό πανό, διαστάσεων 140Χ28 μέτρων που καλύπτει μία επιφάνεια 4.000 τ.μ., προσθέτει χρώμα στο γκρίζο αστικό τοπίο, μέσω μίας ζωντανής αναπαράστασης των καρπών της φύσης.

Η νέα όψη του ιστορικού Μινιόν με έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

Μιλώντας για το έργο του, ο κος Κόττης λέει πως «… δίνει μια δροσερή πνοή στον χώρο. Η αποτύπωση φρούτων και καρπών λειτουργεί ως αντίστιξη στο χώρο της Ομόνοιας. Είναι μια έκπληξη για τον περιπατητή…».

Όλες οι σχετικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και το πανό καλύπτει πλέον όλη την επιφάνεια του κτιρίου στη γωνία των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Δώρου. Την επίβλεψη για την εφαρμογή του έργου ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Κοκκίνου – Κούρκουλα.

Η νέα όψη του ιστορικού Μινιόν με έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

O Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της Αθήνας. «Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους που εργάζονται ή επιχειρούν στην πόλη της Αθήνας όχι μόνο να δείξουν ότι οι ίδιοι την αγαπούν και την φροντίζουν αλλά να αποτελέσουν παράδειγμα για το πώς όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην βελτίωση της εικόνας της ιστορικής μας πρωτεύουσας» δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι «η νέα όψη του εμβληματικού ΜΙΝΙΟΝ, που συνδέει πολλές γενιές με την πόλη, μεταδίδει στους πολίτες χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον». «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της προσπάθειας για το αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα και εύχομαι σύντομα το ΜΙΝΙΟΝ να αποκτήσει και πάλι ζωή, δίνοντας ζωντάνια και ώθηση ανάπτυξης σε μία περιοχή της Αθήνας που τόσο το χρειάζεται» σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FF Group, δήλωσε σχετικά: «Η μέχρι σήμερα εικόνα του κτηρίου του ΜΙΝΙΟΝ αλλάζει, αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη αισθητική του Ομίλου FF Group. Η νέα όψη του ιστορικού κτιρίου φιλοτεχνείται, συμβάλλοντας στην βελτίωση της εικόνας του πολύπαθου κέντρου της Αθήνας. Ανάμεσα στους μελλοντικούς μας στόχους συμπεριλαμβάνεται η εμπορική αξιοποίηση του κτιρίου. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Η νέα όψη του ιστορικού Μινιόν με έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1974-1979), με τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου και συνέχισε με υποτροφία τις σπουδές του στην Beaux-Arts στο Παρίσι (1979-1983). Από το 1982 εκθέτει στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και από το 1987 στην Γκαλερί Samy Kinge στο Παρίσι. Εξέθεσε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Δουνκέρκης, στο Salon de Montrouge, στην Biennale Αλεξάνδρειας, στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών στην Cagne Sur Mer κ.α.

Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, στο Foundation Lagardere στο Παρίσι κ.α. Είναι ο μοναδικός εν ζωή Έλληνας καλλιτέχνης (γεννημένος μετά το 1945) που βρίσκεται στη διεθνή λίστα του Art Price, σημειώνοντας πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά τέχνης.

Η νέα όψη του ιστορικού Μινιόν με έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

Πηγή:lifo

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ