Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Το άδοξο τέλος της ρόδας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να διακριβωθεί η επικινδυνότητα της ρόδας που τοποθετήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος. Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά πολίτη, η οποία συνοδευόταν από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Υστερα και από αυτή την εξέλιξη ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να ζητήσει την αποσυναρμολόγηση της ρόδας ύψους 40 μέτρων και την απομάκρυνσή της από την πλατεία. Ηδη, λόγω της ανησυχίας για την επερχόμενη κακοκαιρία και κυρίως τους θυελλώδεις ανέμους, απομακρύνθηκαν οι καμπίνες, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Αυτό θα είναι το άδοξο τέλος της απόπειρας του δήμου για ένα διαφορετικό εγχείρημα, με το οποίο φιλοδοξούσε να κάνει το πρόσωπο της Αθήνας πιο γιορτινό και πιο φιλικό για τους πολίτες. Η απόφαση για την τοποθέτηση της ρόδας είχε ληφθεί από τον Φεβρουάριο, όταν ο δήμος έκανε αποδεκτή την πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτηση της ρόδας. Η βόλτα θα ήταν δωρεάν τις ημέρες των γιορτών και η ρόδα θα παρέμενε στο Σύνταγμα για άλλους δύο μήνες με εισιτήριο.

Η αρχική πρόταση ήταν η ρόδα να στηθεί στο Ζάππειο, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις και έτσι προτιμήθηκε η Πλατεία Συντάγματος. Οι εργασίες για την τοποθέτησή της ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου, με σκοπό να λειτουργήσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Δύο ημέρες αργότερα, η ρόδα είχε τοποθετηθεί, ωστόσο οι πολίτες που περνούσαν από το σημείο έβλεπαν ότι από τη μια πλευρά στηριζόταν σε ξύλινες τάβλες. Αυτό προκάλεσε ανησυχία ως προς την ασφάλειά της.

Ελεγχος
Ο πρώτος έλεγχος ασφαλείας που έγινε από τον οργανισμό πιστοποίησης TUV είχε κενά και αποφασίστηκε δεύτερος έλεγχος, με σκοπό η ρόδα να λειτουργήσει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος ανέφερε ότι «ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο. Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

Απάντηση για τη γιορτή

Απάντηση σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολύ υψηλό κόστος της γιορτής που θα γίνει στην Αθήνα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έδωσαν κύκλοι του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. «Το συνολικό κόστος για τον εορτασμό την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι φθηνότερο από πέρυσι και πάντως στο 10% του κόστους των γιορτών που έκαναν οι δήμαρχοι τα χρόνια πριν τη δημαρχία Καμίνη» ανέφεραν.

 

 

Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ