Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα από την Πρωτοχρονιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από 1ης Ιανουαρίου κάνουν πρεμιέρα οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ η αύξηση των έμμεσων φόρων αναμένεται να επιφέρει σημαντικές επιβαρύνσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ, αλλά και λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και παροχής Ιντερνετ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, ήδη η άνοδος στις διεθνείς τιμές το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει ανατιμήσεις, οι οποίες θα ενισχυθούν περαιτέρω με τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Συγκεκριμένα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση αγγίζει τα 8 λεπτά ανά λίτρο. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ.

Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου έχει παρατηρηθεί αύξηση στις τιμές. Συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στο 1,434, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1,466 ευρώ.

ven1

ven2

ven3

Συνεπεία τούτων, πολλοί φορολογούμενοι σπεύδουν στις εφορίες, προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, καθώς από τη μια αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια διαβίωσης για οχήματα μεγάλου κυβισμού, από την άλλη σκέφτονται τις ανατιμήσεις στα καύσιμα που θα καταστήσει απαγορευτική τη χρήση τους.

Ήδη στις εφορίες όλης της χώρας βρίσκονται πάνω από 1 διαγράφουν με σαφήνεια την κατάσταση: το 2010 παραδόθηκαν 170.000 πινακίδες, το 2011 ο αριθμός εκτοξεύθηκε στις 204.000 και το 2012 στις 365.000, το 2013 μειώθηκε στις 135.000, το 2014 ξεπέρασαν τις 100.000, ενώ το 2015 περιορίστηκαν στις 70.000.

Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης.

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας καθώς και το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα άνοιξε η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης, αύξησαν σημαντικά την ζήτηση πετρελαίου με πολλά πρατήρια να έχουν ελλείψεις.

 

 

Πηγή: newmoney

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ