Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα εντάσσονται στις 100 δόσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αποφάσισε να ανοίξει ξανά την ρύθμιση των 100 δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι συνέπειες της «εκτίναξης» τωνληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο ΟΑΕΕ αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική γραμμή από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως φαίνεται πως επιθυμεί να αφήσει τους οφειλέτες έρμαια των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, καθώς αδυνατούν πλέον να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Βάσει της απόφασης του Οργανισμού, προβλέπεται να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που διέκοψαν τη ρύθμιση, για να ξαναμπούν στις 100 δόσεις. Παράλληλα, αναφέρεται ότι όσοι είχαν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση των 100 (ή και λιγότερων) δόσεων με το νόμο 4321/15 και την έχασαν λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής είτε των τρεχουσών τους εισφορών είτε της μηνιαίας δόσης έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν και να διασωθούν έτσι από πρόστιμα και κατασχέσεις.

«Προϋπόθεση επανένταξης», όπως αναφέρεται στην απόφαση, «είναι να αποδεικνύεται από την πλευρά των οφειλετών που βγήκαν εκτός ρύθμισης ότι, παρότι είχαν την πρόθεση να είναι ενήμεροι σε δόσεις και εισφορές, εντούτοις για λόγους για τους οποίους δεν είναι οι ίδιοι άμεσα υπεύθυνοι, δεν ανταποκρίθηκαν και βγήκαν εκτός ρύθμισης».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΕ που διευκολύνει δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες με μια δεύτερη ευκαιρία:

24wro

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ