Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Πως είναι δυνατόν να έμεινε έξω από τις άδειες ο Βαρδινογιάννης;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο κυρίαρχος επιχειρηματικός Όμιλος που ήταν όχι μόνο παρών, αλλά κυρίαρχος πάντα στις εξελίξεις δεν ήθελε, δεν μπορούσε, ή δεν κατάλαβε τι παίζεται;
Όταν αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της παρωδιακής δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, δημιουργήθηκαν δυο απορίες σε όσους παρακολουθούσαν τις εξελίξεις. Η μία είχε να κάνει με τον Χρήστο Καλογρίτσα , αυτόν τον άγνωστο καινούργιο παίκτη, που ξαφνικά και σαν από το πουθενά, βρέθηκε μέσα στο κέντρο του συστήματα. Η άλλη απορία που δημιούργησε και μεγάλη έκπληξη, ήταν το ότι το Σταρ, το κανάλι του Βαρδινογιάννη, δεν ήταν μέσα σ` αυτά που πήραν άδεια.Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και ιδιαίτερα ο πατριάρχης της “φαμίλιας”, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μεγέθη σ` αυτήν την πρώτη περίοδο της Μεταπολίτευσης που κράτησε μέχρι πρόσφατα. Δεν ήταν μόνο η οικονομική ευρωστία του Ομίλου, που τον είχε κάνει κάτι σαν τον “νόμιμο” κληρονόμο της φήμης που κάποτε είχε μόνο ο Ωνάσης. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη ήταν πάντα κάτι περισσότερο από παρών στις όποιες εξελίξεις. Ήταν μάλλον κυρίαρχος στις εξελίξεις. Η γνώμη του πατριάρχη της οικογένειας του Βαρδή Βαρδινογιάννη, ήταν πάντα σεβαστή σε φίλους και εχθρούς.

Όταν ανακοινώθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες, όλοι ανεξάρτητα από το αν το διατύπωναν ή όχι, ένα πράγμα είχαν για σίγουρο. Ότι ο Βραδινογιάννης ήταν ο μόνος σίγουρος για να πάρει άδεια.

Στη περίοδο της πορεία του Σύριζα προς την εξουσία, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, έβλεπε θετικά την περίπτωση του Σύριζα και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Σ` αυτό είχε συντελέσει πολύ και η εμφαντική υποστήριξη του Νίκου Χατζηνικολάου, προς τον Σύριζα, στην προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015, αλλά και μετά. Και έχοντας δίκιο ή όχι οι πιο πολλοί συσχετίζουν τον Νίκο Χατζηνικολάου με τον Βαρδινογιάννη. Μόνο τις τελευταίες μέρες ο Χατζηνικολάου έγραψε ένα twit στο προσωπικό του λογαριασμό, καυτηριάζοντας την οικονομική προσέγγιση του Σύριζα στο θέμα των αδειών. Παρ` όλα αυτά όλοι εξακολουθούσαν να έχουν σίγουρη την μία άδεια για το Σταρ και για τον Βαρδινογιάννη.

Γι αυτό και η έκπληξη για όσους ξέρουν από αυτά ήταν περισσότερο από μεγάλη.

Όταν έγιναν γνωστά τα όσα συνέβησαν τις μέρες των “χτυπημάτων” στην δημοπρασία, έγινε γνωστό ότι η τελική προσφορά που έκανε ο Βαρδινογιάννης ήταν μόνο 19 εκατομμύρια ευρώ, πολύ μακριά δηλαδή από τα ποσά που παίχτηκαν σ` αυτό το ιδιόρρυθμο παιχνίδι εξουσίας, που εξελίχτηκε σαν χαρτοπαικτικός τζόγος.

Ο Βαρδινογιάννης δεν σκορπούσε ποτέ τα χρήματα του σε αντίθεση με πολλούς άλλους προβεβλημμένους εκατομμυριούχους της εποχής.

Την εξήγηση όμως για το ότι ο Βαρδινογιάννης δεν συμμετέχει σ` αυτήν την καινούργια διανομή της πίτας εξουσίας δεν την ξέρουμε ακόμη.

Ήταν γιατί δεν αντιλήφθηκε, το προς τα που πήγαινε το παιχνίδι και είχε και ο ίδιπος την σιγουριά , ότι η μία άδεια θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς στο Σταρ.

Ήταν γιατί ο Όμιλος δεν θέλει πια να συμμετέχει σ` αυτό το παιχνίδι; Είναι γνωστό το ότι και οι δύο γιοί του Βαρδινογιάννη και ο Γιάννης και ο Γιώργος δεν ενδιαφέρονται και τόσο πολύ για τις εξελίξεις εδώ. Ειδικά ο Γιώργος που πιθανόν να προτιμούσε και να συνεχίσει τις δραστηριότητες του, που έτσι κι αλλιώς είναι διεθνείς , από το Λονδίνο.

Ή μήπως είναι γιατί ο Όμιλος δεν μπορεί να συμμετέχει οικονομικά , όταν το παιχνίδι παίχτηκε σε τόσο ψηλά νούμερα, αν και κανείς δεν αμφιβάλλει για τα οικονομικά τους.

Πιθανόν την απάντηση γι αυτά να μην την μάθουμε ποτέ

Η ανακοίνωση του Σταρ πάντως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων λέει η προσπάθεια δεν εγκαταλείπεται.

«Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε  προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας  και θα εξαντλήσουμε κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς  Θεσμούς,  προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το γράμμα του νόμου και κάθε τυπική, νόμιμη διαδικασία και παραμένουμε εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων. Το STAR συνεχίζει τη λειτουργία του, έχοντας διανύσει μια διαδρομή 23 ετών, με συνέπεια στο αρχικό όραμα δημιουργίας του, να αποτελέσει μια ηγετική επιχείρηση στην ελληνική αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σεβόμενη πάντοτε τους θεσμούς, τους κανόνες και την επιχειρηματική ηθική».

Πηγή: Τηλεοπτικές άδειες: Δίχασαν τα κόμματα και τα κανάλια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/286400/tileoptikes-adeies-dihasan-ta-kommata-kai-ta-kanalia#ixzz4JC5uebzI

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ