Έληξαν οι καταλήψεις στα σχολεία του Ρεθύμνου! Σε διευκρινήσεις προχώρησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πανόρμου

Shares

Κανονικά λειτούργησαν χθες τα σχολεία του Ρεθύμνου, μετά τις καταλήψεις της Πέμπτης στις οποίες συμμετείχαν τρία σχολεία στο Νομό.
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη κατάληψη έκαναν το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το Γυμνάσιο Γαράζου, το ΓΕΛ Περάματος και το ΓΕΛ Πανόρμου που έβαλαν «λουκέτο» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έλειψαν και οι διαφωνίες αφού μαθητές σχολείων , όπως του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου έκαναν λόγο για καταλήψεις που έγιναν χωρίς ομόφωνη απόφαση της πλειοψηφίας των μαθητών του μαθητικού συμβουλίου. Σε άλλα σχολεία , όπως το ΓΕΛ Πανόρμου , οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη με επίκεντρο τις ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών και εκπαιδευτικών και όχι το Μακεδονικό.
«Η κατάληψη μας δεν αποτελεί ανταπόκριση σε φασιστικό κάλεσμα το οποίο καταδικάζουμε»
Σε διευκρινήσεις προχώρησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πανόρμου επισημαίνοντας πως η κατάληψη του σχολείου την περασμένη Πέμπτη , δεν αποτέλεσε «ανταπόκριση σε φασιστικό κάλεσμα το οποίο καταδικάζουμε».
Οι μαθητές μάλιστα ξεκαθάρισαν πως στόχος της κατάληψής τους ήταν η διεκδίκηση επάνω σε χρόνια ζητήματα που αφορούν τις υποδομές και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ενώ αναφερόμενοι στην επιλογή της συγκριμένης ημέρας που οι καταλήψεις Πανελλαδικά πραγματοποιούνταν με επίκεντρο το Μακεδονικό, τόνισαν πως ήταν «ατυχής».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές επισημαίνουν:
«Οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Πανόρμου δηλώνουμε ότι η κατάληψη στην οποία προβήκαμε χθες, 29 Νοεμβρίου 2018, δεν αποτελεί ανταπόκριση στο φασιστικό κάλεσμα, το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα.Δε συναινούμε σε καμία περίπτωση με όσους υπονομεύουν τη Δημοκρατία. Άλλωστε, στο σχολείο μας ακολουθούμε συνεχώς δημοκρατικές διαδικασίες με συμβούλια και συζητήσεις σχετικά με όσα απασχολούν τη μαθητική κοινότητα και λαμβάνουμε συλλογικά αποφάσεις.
Στόχος της χθεσινής κατάληψης ήταν να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων που αφορούν τις κτιριακές υποδομές του σχολείου και τις ελλείψεις σε καθηγητές.
Συνεπώς, πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι η επιλογή της μέρας για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας ήταν ατυχής».

Πηγή: goodnet.gr

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *