ναυτικός

Ελεύθερος ο Κρητικός ναυτικός που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο

Shares

Ο ναυτικός, αφέθηκε ελεύθερος σχεδόν σαράντα ημέρες από την απαγωγή του , η οποία είχε γίνει στις 4 Νοεμβρίου.

Ο 20χρονος είναι δόκιμος μηχανικός και μετά την γνωστοποιήση της είδησης για την απαγωγή του, η οικογένεια του είχε σημάνει συναγερμό, καθώς ο νεαρός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, οι πειρατές είχαν απαγάγει τόσο τον 20χρονο όσο και δύο υπηκόους Φιλιππίνων και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία γνωστοποίησε ότι ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του, ενώ ο ένας απηχθής είναι νεκρός. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρει η εταιρία.

«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε» τονίζει η ανακοίνωση.

«Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών. Τέλος, η εταιρία στην ανακοίνωσή της ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

Η  ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας μετά που γνωστοποιήθηκε η απαγωγή

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του.

Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Πηγή: flashnews

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *