Εκπληκτικές εικόνες από την χθεσινή πανσέληνο με φόντο το Ενετικό λιμάνι των Χανίων | ΦΩΤΟ

Shares

«Πανσέληνος της Φράουλας» ή αλλιώς… «Πανσέληνος των Ρόδων» χθες το βράδυ με το Ενετικό Λιμάνι Χανίων να γίνεται ακόμα πιο μαγικό και να χαρίζει σε κατοίκους και επισκέπτες τρομερές εικόνες.

 

Όσοι δεν είχατε την τύχη να βρεθείτε εκεί φρόντισε να “φυλακίσει” τις στιγμές και να τις μοιραστεί μαζί μας ο γνωστός φωτογράφος Παύλος Μπουζάκης. Απολαύστε τις:

 

Γιατί όμως την ονομάζουμε «Πανσέληνο της Φράουλας»;

H ΝASA αναφέρει ότι το συγκεκριμένο όνομα προέρχεται από την σύντομη περίοδο συγκομιδής της φράουλας στη βορειοανατολική Αμερική.

Για την ίδια πανσέληνο της 17ης Ιουνίου υπάρχει και ένα παλιό ευρωπαϊκό όνομα, το…«Honey Moon» («Πανσέληνος του Μελιού») ή «Mead Moon». Mead σημαίνει υδρομέλι. Πρόκειται για ένα ποτό που δημιουργείται από τη ζύμωση μελιού με νερό και μερικές φορές με φρούτα, μπαχαρικά, δημητριακά και λυκίσκο.

Η παράδοση του να αποκαλείται ο πρώτος μήνας του γάμου «honeymoon», θεωρείται πως χρονολογείται από το 1500 και ίσως ακόμα να συνδέεται και με την «Πανσέληνο του Μελιού», είτε λόγω του εθίμου πολλά ζευγάρια να παντρεύονται τον Ιούνιο, είτε επειδή η Πανσέληνος του Μελιού είναι η πιο γλυκιά πανσέληνος του χρόνου.

Υπάρχει τέλος και μία ακόμα θεωρία, που υποστηρίζει ότι στα τέλη του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου, το μέλι ήταν ώριμο και έτοιμο να μαζευτεί από τις κυψέλες , γι΄αυτό και ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ο πιο «γλυκός».

«Πανσέληνος των Ρόδων»

Η εν λόγω Πανσέληνος έχει ένα ακόμα όνομα, καθώς κάποιοι Ευρωπαίοι την αποκαλούσαν ως «Πανσέληνο των Ρόδων», λόγω του χρώματος που έπαιρνε η Σελήνη κατά τη διάρκεια του φαινομένου: ένα απαλό κόκκινο.

 

Πηγή: eparxies

Shares

1 comment

  1. Pingback: Ελληνικό μεγαλείο: Η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του αιώνα συνέβη στο Σούνιο! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *