Ρεθεμνιώτης

Η έκκληση του «Ρεθεμνιώτη» προς τους εκπαιδευτικούς

Shares

Ο χρόνος περνάει και ήδη η καραντίνα μετράει αρκετές μέρες. Ίσως είναι οι πρώτες, οι λίγες, μπροστά σε αυτές τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, αφού κανείς δε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά το ερώτημα, πότε θα τελειώσει αυτή η πανδημία. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Οι συνειδητοποιημένοι φαίνεται πως πειθαρχούν. Οι πολλοί κάνουν αυτό που πρέπει, αυτό που προτείνουν οι περισσότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Λίγοι είναι οι απείθαρχοι που βάζουν σε κίνδυνο τους δικούς τους ανθρώπους. 

Το δύσκολο βέβαια είναι να κάνεις τα μικρά παιδιά να πειθαρχήσουν. Αυτά τα παιδιά είναι κλεισμένα μέρες τώρα στα σπίτια τους και οι επιλογές τους δεν είναι πολλές. Δύσκολα εξηγείς στα μικρά παιδιά γιατί πρέπει να μείνουν σπίτι και τι είναι πανδημία και κοροναϊός. Δύσκολα τους εξηγείς γιατί δε μπορούν να πάνε σε κάποια παιδική χαρά, μία βόλτα στην πόλη, ή να δουν κάποιους από τους φίλους τους. 

Γι΄αυτό καλώ τους εκπαιδευτικούς να συμβάλουν. Όχι επειδή μπορεί να το ζητήσει το ίδιο το κράτος, αλλά επειδή οι μαθητές είναι τα «παιδιά» σας. Δεν είμαστε σε διακοπές, δεν είναι ευκαιρία να χαλαρώσουμε. Οι μέρες είναι κρίσιμες και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη και απαραίτητη. 

Επικοινωνήστε με τους μαθητές σας. Με τα παιδιά σας. Αυτά που διαπαιδαγωγείτε καθημερινά στα σχολεία όλης της χώρας. Δε μιλάω για τηλεδιασκέψεις και μαθήματα. Ένα τηλέφωνο, μία βιντεοκλήση, ένα email. Ζητήστε τους να κάνουν μία εργασία για εσάς. Μιλήστε τους για το πώς περνάτε εσείς, ζητήστε τους να γράψουν μία έκθεση. Κάτι τέλος πάντων. Έχετε γνώσεις πολλές περισσότερες ακόμα και από τους γονείς για αυτά τα θέματα και μπορείτε να τα επηρεάσετε θετικά. 

Έτσι θα βοηθήσετε και τους γονείς. Δε θέλω να αναφερθώ στις απόψεις επίσημων οργάνων των εκπαιδευτικών στα κανάλια. Δε νομίζω ότι εκφράζουν το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας. Έχω γνωρίσει εκπαιδευτικούς που βλέπουν το σχολείο όπως το σπίτι τους και τους μαθητές σα να είναι δικά τους παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν και πρέπει να προσφέρουν. Από το σπίτι τους, από τον υπολογιστή τους, όσοι έχουν, ακόμα και από το τηλέφωνο. Κάντε το. Σήμερα κιόλας. 

Ξέρω πως κάποιοι ήδη το κάνουν. Μπράβο τους, συνεχίστε έτσι. Δημιουργήστε εσείς μία γενιά διαφορετική από τις άλλες. Ας βγάλουμε κάτι καλό από αυτό το κακό που έχει βρει τον πλανήτη. Η τεχνολογία είναι εδώ και είναι σύμμαχος μας. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

1 comment

  1. Pingback: Απογοητευμένος με την στάση των εκπαιδευτικών ο «Ρεθεμνιώτης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *