Δύτης σκοτώθηκε προσπαθώντας να βοηθήσει τα παγιδευμένα παιδιά

Shares

Τραγικό θάνατο βρήκε στην Ταϊλάνδη, ένας δύτης, πρώην μέλος των Ειδικών Δυνάμεων, ο οποίος εφοδίασε με φιάλες οξυγόνου τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους που παραμένουν παγιδευμένα εδώ και 13 ημέρες σε ένα σύμπλεγμα πλημμυρισμένων σπηλαίων στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι.

Ο δύτης λιποθύμησε και έχασε τη ζωή του αφού έφερε σε πέρας μια επιχείρηση με σκοπό να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής, διευκρίνισαν ο αντικυβερνήτης της επαρχίας κι ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων.

«Η δουλειά του ήταν να παραδώσει οξυγόνο. Δεν είχε αρκετό οξυγόνο στο δρόμο της επιστροφής και έχασε τις αισθήσεις του» εξήγησε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας.

Για την ώρα, χρειάζονται ένδεκα ώρες για εκπαιδευμένους, έμπειρους δύτες για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή ως τα παγιδευμένα παιδιά και πίσω: έξι ώρες για να πάνε, πέντε για να γυρίσουν, λόγω των ρευμάτων. Οι δύτες καλούνται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα, μέσα σε ανώμαλες στοές, με πολλά δύσκολα υποβρύχια περάσματα.

Η τραγωδία σημειώθηκε ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την απομάκρυνση των παγιδευμένων παιδιών και του προπονητή τους πριν ξαναρχίσουν βροχοπτώσεις.

Τα σωστικά συνεργεία ελπίζουν να μπορέσουν με τη βοήθεια αντλιών να μειώσουν το επίπεδο του νερού μέσα στο σπήλαιο, ώστε τα παιδιά να μην χρειάζεται να κάνουν κατάδυση ή εάν χρειαστεί, αυτή να είναι μικρής διάρκειας.

Περίπου 1.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων δυτών των ναυτικού, του στρατιωτικού προσωπικού και των πολιτικών εθελοντών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *