Δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στους κορυφαίους επιστήμονες της πληροφορικής! | ΦΩΤΟ

Shares

Από δύο καθηγητές εκπροσωπείται το Πολυτεχνείο Κρήτης στην λίστα κατάταξης των κορυφαίων επιστημόνων της επιστήμης της πληροφορικής που συνδέονται με την Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και τον Μίνωα Γαροφαλάκη από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και
Μηχανικών Υπολογιστών.

Αυτή η κατάταξη περιλαμβάνει όλους τους κορυφαίους επιστήμονες της επιστήμης της πληροφορικής που συνδέονται με την Ελλάδα. Συνολικά περιλαμβάνονται 37 επιστήμονες με 4 από αυτούς να συμπεριλαμβάνονται στην παγκόσμια κατάταξη. Το συνολικό άθροισμα των τιμών του H-index για κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 1863 με μέση τιμή του να είναι 50,35. Το συνολικό άθροισμα για τις εκδόσεις DBPL για κορυφαίους επιστήμονες
στην Ελλάδα είναι 8417 με μέση τιμή να είναι 227,49.

Η βιβλιογραφία της επιστήμης υπολογιστών DBLP παρέχει ανοιχτές βιβλιογραφικές πληροφορίες για μεγάλα επιστημονικά περιοδικά και εργασίες.Η κατάταξη βασίζεται στους δείκτες h-index, παραπομπές και αριθμό εγγράφων DBLP που έχουν συγκεντρωθεί έως τις 16 Μαΐου 2020. Αρχικά δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τρίερ το 1993, η DBLP λειτουργεί και αναπτύσσεται περαιτέρω από το Schloss Dagstuhl.

Ο υψηλότερος αριθμός επιστημόνων συνδέεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (6 επιστήμονες).

Λάβετε υπόψη ότι η χώρα που σχετίζεται με έναν μελετητή βασίζεται στο συνδεδεμένο ερευνητικό ίδρυμά του σύμφωνα με το Google Scholar και όχι στην πραγματική ιθαγένειά του.

Η παρακάτω λίστα περιέχει τους 10 πρώτους:

Πηγή: zarpanews.gr

Πηγή φωτογραφίας: tuc.gr

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *