Δράσεις καθαρισμού σε παραλίες του Ρεθύμνου από την iSea

Shares

H Κρήτη βρίσκεται από την Παρασκευή στο επίκεντρο των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της καμπάνιας παράκτιων καθαρισμών του προγράμματος «Προσφέρω», την οποία ξεκίνησε η iSea με στόχο τη μείωση του προβλήματος και τη συλλογή δεδομένων που θα συμβάλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση και στην εκπλήρωση των ενωσιακών υποχρεώσεων της χώρας για την υλοποίηση της θαλάσσιας στρατηγικής.

 

Στον πρώτο χρόνο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν 18 καθαρισμοί στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λευκάδα και Πρέβεζα από όπου απομακρύνθηκαν περισσότερα 2.000 κιλά απορριμμάτων με τη συμμετοχή περισσότερων από 430 εθελοντών και οργανωμένων εθελοντικών ομάδων.

Φέτος ο στόχος είναι διπλάσιος και μετά τις πρώτες 6 δράσεις καθαρισμού παράκτιων περιοχών σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά, από χθες η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο. Η αρχή έγινε στην παραλία “Κυανή Ακτή” στις Καλύβες Χανίων ενώ σειρά έχουν, παραλία “Δέλτα Ταυρωνίτη”, η παραλία “Ποταμός Περαστικός” στα Χανιά.

Στις 8 Ιουνίου οι δράσεις στα Χανιά ολοκληρώθηκαν με καθαρισμό στην Παραλία Ραπανιανών, ενώ αμέσως μετά σειρά έχει το Ρέθυμνο. Στις 9 Ιουνίου στην παραλία “Λαππαίοι”, στις 10 Ιουνίου στην παραλία “Πηγιανός Κάμπος” και στις 11 Ιουνίου στην Παραλία του Ρεθύμνου.

Πηγή: cretedoc

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *