dolofonoi_topaloudi

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Ο ένας έβρισκε κορίτσια, ο άλλος έβαζε λεφτά»»

Shares

Ολοκλήρωσε σήμερα την απολογία του στη δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλουδη και ο δεύτερος κατηγορούμενος, ενώ αύριο αναμένεται η εισαγγελική εισήγηση. Εμμένοντας στον ισχυρισμό του ότι δεν ήταν εκείνος που χτύπησε, μαχαίρωσε και πέταξε την Ελένη Τοπαλούδη από τα βράχια, ο δεύτερος κατηγορούμενος «έριξε» για ακόμη μια φορά τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του.

Σε επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως για το πώς ήταν το σπίτι της Ελένης, στο οποίο, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο είχαν συνευρεθεί ερωτικά, ο 21χρονος δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις με την εισαγγελέα να αναφέρει: «Θα πεις την αλήθεια επιτέλους. Δεν έχεις πατήσει ποτέ στο σπίτι της Ελένης, ποτέ δεν είχε ξυπνήσει η Ελένη στον ώμο σου, είναι όλα ψέματα».

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο, το μοιραίο βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2018. Η εισαγγελέας αμφισβήτησε τον ισχυρισμό και των δύο κατηγορουμένων ότι η Ελένη τους είχε προτείνει ομαδική συνεύρεση και αντέτεινε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα τους δεχόταν στο σπίτι της και πως δεν είχε λόγο να πάει στη Λίνδο.

Ο 21χρονος υποστήριξε ότι τρόμαξε όταν είδε τον συγκατηγορούμενό του να χτυπάει και να μαχαιρώνει την Ελένη και τις προσπάθειες της φοιτήτριας για να τον αποτρέψει.

Προηγουμένως, ο Αλβανός κατηγορούμενος είχε δεχθεί βροχή ερωτήσεων από την εισαγγελέα της έδρας, κατά τη διάρκεια των οποίων παραδέχθηκε ότι με τον συγκατηγορούμενο του προσέλκυαν κοπέλες και τις μοιράζονταν και ότι την ίδια ημέρα που γνώρισε την Ελένη, είχε προηγηθεί περιστατικό με άλλες δυο κοπέλες που ξεκίνησαν να πάνε για Λίνδο αλλά γύρισαν πίσω τελευταία στιγμή.

Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, που νωρίτερα είπε πως γνώρισε την Ελένη τρεις μέρες πριν το έγκλημα, επέμεινε πως η Ελένη με μήνυμα που του έστειλε, το οποίο το έσβησε από το κινητό του, ζήτησε να συνευρεθούν οι τρεις τους. Η εισαγγελέας του είπε πως πιστεύει ότι τέτοιο μήνυμα δεν υπάρχει και ότι αν υπήρχε θα μπορούσε μεν να το έχει διαγράψει αλλά να το έχει αποθηκεύσει με τρόπο που εκείνος θα γνώριζε μόνο.

Όταν ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το επίμαχο βράδυ πήραν το φορτηγάκι του Ροδίτη, επειδή ο ίδιος δεν είχε λεφτά για βενζίνη για να πάρει το δικό του, η εισαγγελέας είπε: «Η δίκη μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα τα κάλυπτε ο άλλος. Ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή, και ο άλλος βάζει τα λεφτά».

 

Η εισαγγελέας ρώτησε τον νεαρότερο κατηγορούμενο για τη στιγμή που έφτασαν κάτω από το σπίτι της Ελένης, μετά τις 11:30 το βράδυ, και εκείνος είπε πως έστειλε μήνυμα στην Ελένη που της έγραφε “φτάσαμε” και ότι εκείνη του απάντησε: “ποιοι φτάσατε;” και έτσι αυτός ανέβηκε στο σπίτι της

Εισαγγελέας: Σου είπε να ανέβεις;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Δεν ήξερε ποιος ήταν ο Μανώλης; (σ.σ. ο Ροδίτης κατηγορούμενος) Ανέβηκες να επιλύσεις τη διαφωνία;

Η εισαγγελέας του υπενθύμισε την κατάθεση της φίλης τής Ελένης, σύμφωνα με την οποία εκείνη την ώρα οι δύο φοιτήτριες μιλούσαν στο τηλέφωνο και η Ελένη της είπε πως χτύπησε το κουδούνι και ότι μάλλον θα είναι το παιδί που γνώρισε.

Εισαγγελέας: Η ώρα είναι περασμένη και η Ελένη αναρωτιέται ποιος είναι. Για ποια συνεννόηση μιλάς; Εγώ σου λέω ότι πας ξαφνικά χωρίς καμία συνεννόηση και όταν κατεβαίνεις σε πιάνει η κάμερα.

Η εισαγγελέας είπε πως θεωρεί ότι η Ελένη ακολούθησε τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο γιατί η συμφωνία τους ήταν να πάνε για σουβλάκια και για αυτό το λόγο του ζήτησε να κάνουν στάση στη περιοχή Κάλαθος όπου υπάρχει σουβλατζίδικο, το οποίο όμως εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Είπε επίσης ότι θεωρεί πιθανόν εκείνη την ώρα ο πρώτος κατηγορούμενος να πρότεινε να πάνε σπίτι του στη Λίνδο για φαγητό, το οποίο «η Ελένη ούτε ήξερε πού βρίσκεται». Κατά την εισαγγελέα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να ήταν και αυτό που η Ελένη αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και για αυτό έστειλε μήνυμα στη φίλη ζητώντας της να επικοινωνήσει μαζί της σε μια ώρα.

Από την εξέταση των κατηγορουμένων προέκυψε πως «στο σπίτι του μαρτυρίου» της Ελένης υπήρχε ένα στρώμα, το οποίο ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ.

Εισαγγελέας: Να καταγραφεί ότι υπήρχε στρώμα στο δωμάτιο. Το πειστήριο αυτό δεν βρέθηκε. Θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο της γιαγιάς, του πατέρα και της μητέρας του πρώτου κατηγορούμενου στην ιστορία. Για αυτούς λέω ευθαρσώς ότι ψευδόρκησαν, όπως και η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου, που είπε πως ο αδελφός της γνωριζόταν μία εβδομάδα πριν το έγκλημα με την Ελένη και πως είχε πάει στο σπίτι της.

– Κατηγορούμενος: «Ο Μανώλης χτυπούσε την Ελένη. Την είχε πιάσει δυνατά και δεν μπορούσε να αντιδράσει, τον έσπρωχνε. Όταν είδα το μαχαίρι, τρελάθηκα, λέω «τι πάει να κάνει;».’ Άρχισε να τη μαχαιρώνει σα λυσσασμένος. Έκλαιγε η Ελένη».

– Εισαγγελέας: «Το δεύτερο μαχαίρι ποιος το είχε;».

– Κατηγορούμενος: «Δεν ξέρω για δεύτερο μαχαίρι… Η Ελένη προσπάθησε να τον απωθήσει, τον κλώτσαγε, χτυπιόταν. Τον είχε πιάσει δυνατά και δεν μπορούσε να αντιδράσει».

– Εισαγγελέας: «Η Ελένη δεν προσπαθεί να του βγάλει με τα χέρια τα μάτια, να του βγάλει τα μαλλιά;».

– Κατηγορούμενος: «Δεν είδα τα χέρια της».

– Εισαγγελέας: «Δεν τα είδες γιατί της τα κράταγες και εναλλάσσονταν οι ρόλοι…».

– Κατηγορούμενος: «Όταν σταμάτησε η οργή του, μπόρεσα να τη βοηθήσω και την πήγα στο μπάνιο».

– Εισαγγελέας: «Προσπαθείς να σταματήσεις το αίμα που αναβλύζει σαν πίδακας, γι’ αυτό την πας στο μπάνιο. Τη χτύπαγες στον νιπτήρα;».

– Κατηγορούμενος: «Εγώ την προστάτεψα, να μη δει το πρόσωπό της στον καθρέφτη, γιατί θα πάθαινε σοκ».

– Εισαγγελέας: «Μετά από τόσα χτυπήματα θα πάθαινε σοκ που θα βλεπόταν στον καθρέφτη;».

– Κατηγορούμενος: «Βέβαια».

Η εισαγγελέας κάλεσε πολλές φορές τον κατηγορούμενο να πει την αλήθεια έστω και την ύστατη στιγμή.

– Εισαγγελέας: «Για ποιον λόγο τής έριξες το σεντόνι;».

– Κατηγορούμενος: «Για να μην κρυώνει».

– Εισαγγελέας (γελάει): «Είσαι τραγέλαφος… Αν ήθελες να μην κρυώσει, θα τής έριχνες μια κουβέρτα. Μετά από όλο αυτό το ξύλο και τη βία, σκέφτηκες μήπως κρυώσει; Αυτό έγινε για να μην σας πάρει κανείς μάτι…».

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε επίμονες ερωτήσεις από την εισαγγελέα για ποιον λόγο δεν ζήτησε βοήθεια από τη γιαγιά του Ροδίτη, η οποία βρισκόταν στο σπίτι της.

– Εισαγγελέας: «Θα μπορούσες να φωνάξεις τη γιαγιά. Δεν ξέρεις ότι έμενε εκεί;».

– Κατηγορούμενος: «Είχαμε πει με τον Μανώλη ότι θα την πηγαίναμε στο νοσοκομείο. Έπρεπε να το πω».

– Εισαγγελέας: «Γιατί δεν τους το είπες;».

– Κατηγορούμενος: «Ε.. τώρα μεγάλοι άνθρωποι, να δουν αυτό. Δεν ήθελα να τους ενοχλήσω. Εάν ήξερα ότι δε θα πηγαίναμε στο νοσοκομείο, θα το έκανα».

– Εισαγγελέας: «Ήταν ξύπνιοι, όλα τα είδαν».

Μόλις ολοκληρώθηκαν και οι ερωτήσεις από την έδρα, η εισαγγελέας ρώτησε τους δύο κατηγορουμένους εάν θέλουν να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον, σύμφωνα με τη νέα δικονομία.

– Πρώτος κατηγορούμενος: «Τι έκανες στην Ελένη;».

– Δεύτερος  κατηγορούμενος: «Εγώ τι έκανα; Εσύ τι έκανες;».

– Πρώτος κατηγορούμενος: «Εγώ ρώτησα πρώτος».

– Δεύτερος κατηγορούμενος: «Να πεις όλη την αλήθεια στο δικαστήριο».

– Πρώτος κατηγορούμενος: «Εγώ την έχω πει, εσύ να την πεις».

 

Πηγή: Newpost

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *