«Διπλωματία του Περιβάλλοντος»: Εκδήλωση στο Ρέθυμνο προγραμματίζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας

Shares

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας  είναι μια ελληνική επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017 και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς, εγχώριους ή ξένους, με Α.Ε.Ι και άλλα Ακαδημαϊκά εν γένει πνευματικά ιδρύματα ή ερευνητικά κέντρα, ορχήστρες, καλλιτεχνικές ομάδες και θέατρα προκειμένου να προάγει την τέχνη, την έρευνα και την καινοτομία. Διαθέτει γραφεία εντός Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας διοργανώνει στην πόλη του Ρεθύμνου εκδήλωση στις 30 Ιουλίου ώρα 19:45 (ώρα προσέλευσης 19:30) στο Σπίτι του Πολιτισμού με θέμα την «Διπλωματία του Περιβάλλοντος».

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο η φυσιολατρία, οι δραστηριότητες του βουνού και των μονοπατιών, η ενδημική χλωρίδα και τα εκάστοτε μνημεία ενισχύουν το brand name του τόπου, την κεφαλαιοποίηση των εκάστοτε τουριστικών προϊόντων και εν τέλει τις βιωματικές εμπειρίες των επισκεπτών που λειτουργούν ως διαπολιτισμικός διαμεσολαβητής μεταξύ των λαών. 

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 21:00. Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μια μικρή δεξίωση. 

 

 

 

Πρόγραμμα (19:45-21:00)

  • Έναρξη- Χαιρετισμοί 
  • Ρέα Πολίτη, Διευθύντρια παραρτήματος Αθήνας : Παρουσίαση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ.) 
  • Κωστής Μελισσουργός,Προπτυχιακός φοιτητής Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου: Ο ρόλος του περιβάλλοντος στην εθνική ταυτότητα, την Ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή. 
  • Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Psiloritis Race»: Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη, «Psiloritis Race»: Ένα αθλητικό γεγονός ως πρεσβευτής περιβάλλοντος και πολιτισμού. 
  • Μιχάλης Παπαδουράκης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, MSc Outdoor Management and Development, Διευθυνής του Πάρκου: Περιβαλλοντικό Πάρκο- « Βιότοποι της Κρήτης»: Μια βιωματική εφαρμογή της Διπλωματίας του Περιβάλλοντος. 
  • Κωστής Μανωλεσάκης, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος ΕΟΣ Ρεθύμνου: Οι δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνης ως παράγοντας ενίσχυσης της Περιβαλλοντικής ετικέτας του νομού. 
Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *