Ξενάκης

Πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Ξενάκη | Εκλέχθηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Shares

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την εκλογή του Δημήτρη Ξενάκη ως Καθηγητή Α΄ Βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο ίδιος εκλέχθηκε ομόφωνα, εκπληρώνοντας ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα στο τμήμα Πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο διδάσκει από τα πρώτα χρόνια της χιλιετίας.

Όπως ήταν λογικό, φρόντισε να δημοσιοποιήσει τη χαρά του και να την εκφράσει μάλιστα με μια ιδιαίτερη φωτογραφία -ενδεικτική του χαρακτήρα του, καθώς όσοι τον γνωρίζουν έχουν να λένε πως το χιούμορ είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της προσωπικότητάς του.

Το Daynight.gr, εύχεται στον Δημήτρη Ξενάκη να συνεχίσει να παράγει αξιόλογο επιστημονικό έργο και να δει το όνομά του σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες ακόμα βιβλιογραφικές αναφορές 🙂

Η ανάρτηση του Δημήτρη Ξενάκη:

«Πριν λίγο εκλέχθηκα ομόφωνα Καθηγητής Α Βαθμίδας. Ένας μεγάλος κύκλος που ξεκίνησε το 1995 με το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο του Exeter ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι υπήρξαν πολλοί ενδιάμεσοι σταθμοί, αγωνίες που μου άσπρισαν πρόωρα την κεφαλή και δυσκολίες που μάλλον είχαν έρωτα μαζί μου αλλά με πείσμωναν ακόμη περισσότερο. Και επειδή τίποτα δεν μου χαρίστηκε είμαι ιδιαίτερα περήφανος τόσο για την πορεία εξέλιξης σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, όσο και για τους επιστήμονες που συμπορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια. Η συνέχεια ίσως να είναι περισσότερο συναρπαστική, όμως τούτη η στιγμή είναι μοναδική για οποιονδήποτε στερήθηκε τις χαρές της νιότης και αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση της «αλήθειας», στην επιστήμη και τα γράμματα.»

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *