Δήλωση Γεωργιάδη: Δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος

Shares

Όπως ανέφερε, στον ΣΚΑΪ, δεν θα υπάρξει φέτος η λεγόμενο «έξοδος για το Πάσχα», όπως συνηθιζόταν τόσα χρόνια, καθώς ο μήνας Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση προς την επαρχία κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου (28/03), ο κ.Γεωργιάδης προανήγγειλε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν ‪της 6ης Απριλίου‬, «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», είχε πει.

Κικίλιας: Δύσκολος ο Απρίλιος – Στις 15 του μήνα θα δούμε τα αποτελέσματα

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας και τον Απρίλιο, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ κρίσιμος για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας.

«Στις 15 Απριλίου θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό, (κλείσιμο σχολείων, απαγόρευση κυκλοφορίας) θα αποδώσουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου και της οικογένειάς του», σημείωσε.

Ο κ. Κικίλιας αναφορικά με την έως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας, τόνισε ότι βρισκόμαστε εντός της καμπύλης, δηλαδή ότι η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

Όπως αναφέρει και το newsbomb.gr, προειδοποίησε παράλληλα ότι ο Απρίλιος είναι μήνας «πάρα πολύ κρίσιμος» και δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση, καθώς όπως τόνισε «είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής, αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας».

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε επίσης πως έως τώρα έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία που σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία. Όσον αφορά τις ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα «ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε». Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων και εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών κάνοντας λόγο για «σύγχρονους ήρωες».

Για τις εξελίξεις στην Καστοριά, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι έχουν σταλεί 27 γιατροί.

«Οτιδήποτε προκύπτει πρέπει να αντιδράμε άμεσα και να βρίσκουμε λύσεις. Εάν προσέξουμε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ιό», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως όπως έως τώρα βαδίσαμε με ψυχραιμία και σχέδιο, έτσι πρέπει να συνεχιστεί και κατά τον Απρίλιο.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *