Λεμπιδάκη

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθωώθηκαν τρεις από τους 12 κατηγορούμενους

Shares

Την αθώωση 3 εκ των 12 κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποφάσισε σήμερα το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 43χρονο κι έναν 41χρονο, που σε πρώτο βαθμό τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών, καθώς και για έναν 42χρονο εργαζόμενο στη μάντρα αυτοκινήτων όπου και βρέθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδακης.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης που βάρυνε κατά περίπτωση τους υπόλοιπους, σε σύσταση συμμορίας.

Επιπλέον για δύο εκ των κατηγορουμένων οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς η οποία τους τοποθετούσε στο σημείο της αρπαγής του επιχειρηματία το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση τους.

Πρόκειται για έναν 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ από το Ρέθυμνο που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και 4 μηνών και έναν 48χρονο που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών.

 

Αναλυτικά οι ποινές για τους 12 κατηγορούμενους:

Οι ποινές που επιβλήθηκαν σηματοδοτούν και την σύντομη αποφυλάκιση των περισσότερων εξ αυτών, που έχουν εκτίσει κάποια χρόνια και έχουν κάνει και μεροκάματα στην φυλακή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιοι θα αποφυλακιστούν εντός των επόμενων ημερών

Συνολική ποινή κάθειρξης 7 έτη,  στον 46χρονο Ρεθυμνιώτη, ιδιοκτήτης της μάντρας με τα σκραπ.
Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών καθώς είχε κριθεί ένοχος για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της διεύθυνσης και συγκρότησης, κατοχή-οπλοφορία πολεμικού τυφεκίου και για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς

Συνολική ποινή φυλάκισης 5 έτη, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα στον 43χρονο τελευταίο φύλακα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τον αποκαλούμενο «Σκοπιανό»  Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της αρπαγής, της άμεσης συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης και της εγκληματικής οργάνωσης υπό τη μορφή της ένταξης και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 2 μηνών. Επέστρεψε στη φυλακή.

Συνολική ποινή κάθειρξης 7 έτη  επιβλήθηκε και στον 47χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 4 μηνών για τις κατηγορίες της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης υπό τη μορφή της συγκρότησης, της κατοχής-οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο ο 25χρονος Σφακιανός, ο «Βενιαμίν» των κατηγορουμένων, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών 

Συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών επιβλήθηκε και στον 49χρονο αγρότη από το Ρέθυμνο, τον αποκαλούμενος «παππού».
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, καθώς είχε κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης υπό τη μορφή της συγκρότησης και της κατοχής-οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου.

Σε 7 έτη συνολική ποινή κάθειρξης καταδικάστηκε ο 63χρονος μεσίτης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, 2 μηνών και 20 ημερών.

Συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών επιβλήθηκε στον 48χρονο ακτιβιστής από το Ρέθυμνο, τον αποκαλούμενος «Ευγένιο», που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 26 ετών

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών (τη μεγαλύτερη) καταδικάστηκε ο 48χρονο Ρεθυμνιώτη που διαμένει στην Αθήνα και φέρεται ως ηγετικό στέλεχος. Η πρωτόδικη ποινή του ήταν κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών

Τέλος το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών, τον 51χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών

 

Με πληροφορίες από ert και cretalive

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *