διφθερίτιδα

Ανατροπή: Ο 8χρονος είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Shares

Ανατροπή στην υπόθεση του 8χρονου, που έχασε τη ζωή του στη ΜΕΘ του «Παίδων Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» φέρνει η πληροφορία ότι το αγόρι είχε κάνει πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί, που είχε μεγαλώσει σε ίδρυμα και μετά από ανάδοχη οικογένεια, δεν είχε εμβολιαστεί σωστά και δεν είχε λάβει τις απαραίτητες δόσεις.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ αναμένεται ότι θα έχει αποτελέσματα, ενώ αναμένονται και οι απαντήσεις από το Public Health England, όπου έχει δοθεί δείγμα του παιδιού για ειδική ανάλυση στα κορυνοβακτηρίδια.

Τι ανέφερε το νοσοκομείο Παίδων:

Στην πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου στον οποίο ανιχνεύθηκε διφθερίτιδα αναφέρεται η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

«Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού” ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα.

Εστάλη για νεκροτομή.

Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)» αναφέρει η ανακοίνωση.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *