«Διάκρισις»: Αυτό είναι το φροντιστήριο στο Ρέθυμνο που αλλάζει τα δεδομένα!

Shares

Για μία ακόμη χρονιά τo Πρότυπο Κέντρο Μάθησης «Διάκρισις» στο Ρέθυμνο πρωτοπορεί και αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρουσιάζοντας ένα διευρυμένο πρόγραμμα μαθημάτων για την καλοκαιρινή περίοδο. Ένα πρόγραμμα πρωτότυπο, που ξεφεύγει από τα στενά και συντηρητικά πλαίσια και βοηθάει τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να προσεγγίσουν τη γνώση μέσα από βιωματικό τρόπο και να αναπτύξουν έτσι τις δεξιότητές τους.

Ακολουθούν αναλυτικά τα μαθήματα των θερινών τμημάτων:

Μαθηματικά

Τα μαθηματικά γίνονται τρόπος ζωής, η καθημερινότητα στον τρόπο σκέψης των παιδιών. Δεν είναι πλέον το πιο δύσκολο και αγχωτικό μάθημα του δημοτικού, αλλά το απόλυτο εργαλείο σκέψης και ελέγχου. Χωρίς βιβλία, χωρίς εργασίες, τα παιδιά μας μαθαίνουν παίζοντας. Τόσο απλά! Πώς; Μια δοκιμή θα σας πείσει και… ξεχάστε το διάβασμα των μαθηματικών στο σπίτι!

Φυσική-Χημεία-Γη

Όροι, έννοιες, νόμοι, γίνονται παιχνίδι στα χέρια μας, μέσω του εξειδικευμένου εξοπλισμού μας, μέσω του εργαστηρίου μας! Με πειράματα προσεγγίζουμε όχι μόνο την ύλη του σχολικού εγχειριδίου αλλά και πτυχές της καθημερινότητάς μας. Γινόμαστε όλοι μικροί επιστήμονες!

Εκπαιδευτική και Μηχανική Ρομποτική

Μπορείς κι εσύ να σκεφτείς, να φανταστείς, να κατασκευάσεις και να προγραμματίσεις το δικό σου ρομπότ! Το μέλλον του κόσμου στα δικά σου χέρια!Μηχανοκίνητα μοντέλα προηγμένης τεχνολογίας, κινητήρες και αισθητήρες κινητοποιούν τους μαθητές να σκεφτούν, ώστε να μπορέσουν να βρουν δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να συνεργαστούν και να υλοποιήσουν καθοδηγούμενα αλλά και ελεύθερα projects και γιατί όχι…. να κατακτήσουν διακεκριμένη θέση σε διαπιστευμένους διαγωνισμούς!

Γλώσσα και Μυθολογία

Μπορεί τα Μαθηματικά και εν γένει οι θετικές επιστήμες να κινούν τα νήματα του κόσμου, όμως, αν οι έννοιές τους δεν εκφραστούν σωστά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι… αβέβαιο! Μέσω, λοιπόν, των εγκεκριμένων γλωσσικών προγραμμάτων μας, μαθαίνουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, διδασκόμαστε τον τρόπο σκέψης και οργάνωσης του λόγου μας, επινοούμε, κατασκευάζουμε, αφηγούμαστε, επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε. Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και η τόνωση της αυτοπεποίθησης οδηγούν στη σταδιακή ωρίμανση της προσωπικότητας και των ικανοτήτων του παιδιού.
Διεύθυνση: Χορτάτζη Γεωργίου 40, Ρέθυμνο
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2831-400326, 6936-852588, 6972-818893
Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *