Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ένας ειδικός σε θέματα μαφίας κατονόμασε την πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Roberto Saviano, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος και δη ιταλικής μαφίας η Αγγλία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο.

Ο 36χρονος, ο οποίος έχει γράψει ένα best seller σχετικά με τις δράσεις της ιταλικής μαφίας, μιλώντας νωρίτερα αυτόν τον χρόνο σε ένα συνέδριο στην Hay-on-Wye είπε: «Αν σας ρωτούσα ποιο είναι το ποιο διεφθαρμένο μέρος στον πλανήτη Γη πιθανώς να μου απαντούσατε πώς είναι το Αφγανιστάν ή ίσως η Ελλάδα, η Νιγηρία, η Νότια Ιταλία. Αλλά εγώ θα σας πω πως είναι η Αγγλία».

«Δεν είναι η γραφειοκρατία, ούτε η αστυνομία, ούτε η πολιτική που συμβάλλουν στη διαφθορά μίας χώρας αλλά το οικονομικό κεφάλαιό της. Το 90% των ιδιοκτητών κεφαλαίου στο Λονδίνο έχουν offshore.

Το Jersey και οι νήσοι Cayman αποτελούν τις πύλες πρόσβασης για τα «εγκληματικά» κεφάλαια που εισέρχονται στην Ευρώπη και η Βρετανία το επιτρέπει αυτό. Γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα ευ΄δω γιατί είναι σημαντικό να σας μιλήσω γι αυτά που αφορούν τη δική σας ζωή και τη δική σας κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Αγγλία βρισκόταν δέκατη στους πίνακες κατάταξης των διεφθαρμένων χωρών της Διεθνούς Διαφάνειας το 2015. Η συγκεκριμένη έκθεση επισήμανε ότι η διαφθορά δεν απουσιάζει από καμία χώρα του κόσμου. Προκειμένου να καταπολεμηθεί η διαφθορά στην Ευρώπη η συγκεκριμένη έκθεση πρότεινε τα ακόλουθα:

«Οι νόμοι πρέπει να επιβάλλονται. Υπάρχει νομοθεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς σχεδόν παντού – έστω κι αποσπασματικά και με περιθώρια βελτίωσης – αλλά αυτό που λείπει είναι η εφαρμογή και η επιβολή της. Αυτό έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε όλες τις χώρες: να επικρατεί ατιμωρησία απέναντι στη διαφθορά. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν την πολιτική διαφθορά και τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα άμεσα – και αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν οι νόμοι και οι κανονισμοί δεν εφαρμόζονται σωστά και η κοινωνία των πολιτών δεν μιλάει στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης όταν πρέπει. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να λάβουμε τη σωστή πρόληψη για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Πηγή: Independent

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ