ΡΕΘΥΜΝΟ: Περισσότερα από 250 άτομα στην πορεία ενάντια στα περιστατικά βίας στην Κρήτη | ΦΩΤΟ

Shares

Βραδινή πορεία ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δύναμης πραγματοποιήθηκε σε δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου με πλήθος ευαισθητοποιημένων πολιτών να συμμετέχουν ενεργά, ώστε να διαμαρτυρηθούν για όλες τις επιθέσεις που έχουν συμβεί στην πόλη και όχι μόνο.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Η τελευταία επίθεση που υπέστη ο Ιωάννης – Ηλίας Καπώνης, διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, ήταν η αφορμή για να κινητοποιήσει την αντιφασιστική δράση του Ρεθύμνου.

Σημείο συνάντησης στις 9 το βράδυ, στην τοποθεσία που έγινε η τελευταία επίθεση, στο Ελιδάκι, δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από την οδό Δημακοπούλου, στη συνέχεια στην οδό Γερακάρη με μια μικρή στάση στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και μετά στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού με τη συνοδεία της αστυνομίας.

Το πλήθος ξεπερνούσε τα 250 άτομα και όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε το δυναμικό της ανθρώπινης «γροθιάς» ενάντια στον φασισμό που αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο και όχι μόνο.

Μέσα από συνθήματα που ακούστηκαν, το μήνυμα αποτροπιασμού απέναντι στα περιστατικά ανεξέλεγκτης βίας στο Ρέθυμνο και οπουδήποτε αλλού, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε ένα από αυτά.

Σε σχετική ανακοίνωση της αντιφασιστικής δράσης Ρεθύμνου αναφορικά με την πορεία τονίζουν ότι:

«Δεν ξεχνάμε τον φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη, δολοφονημένο από μαχαίρι «παλικαρά» το 2008. Δεν ξεχνάμε τη σκιώδη, ατιμώρητη δράση των νεοναζί της ΟΕΡ (οργάνωση εθνικιστών Ρεθύμνου) όπου για πάνω από μια δεκαετία είχε αποτέλεσμα κάμποσους ξυλοδαρμούς και τη δολοφονία Γιαχάι την πρωτοχρονιά του 2006. Δεν ξεχνάμε το Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα, τον 51χρονο Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι Ηρακλείου, τον Κώστα Κατσούλη στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, όλοι δολοφονημένοι από «λεβέντες» κρητικούς.

Δεν ξεχνάμε και άλλους πολλούς και πολλές που άλλαξε η ζωή τους από παρόμοιες συμπεριφορές. Είναι στο χέρι όλων μας να μη βρεθούμε σε άλλα μνημόσυνα και πορείες λόγω της νεοφασιστικής βίας, του ρατσισμού, της ομοφοβίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού».

Αυτός ήταν ο τρόπος να δείξουν εκατοντάδες άνθρωποι που ζουν στο Ρέθυμνο την δυσαρέσκεια τους σε όλα αυτά τα περιστατικά βίας.

Ας ελπίσουμε ότι όλες αυτές οι δράσεις θα δώσουν ένα τέλος σε όλες αυτές τις άνανδρες συμπεριφορές. Δείτε στιγμιότυπα από την πορεία στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *