ΡΕΘΥΜΝΟ: Θερμή παράκληση προς τους δημότες να προσέχουν για τυχόν βανδαλισμούς και κλοπές στις δημόσιες τουαλέτες

Shares

Ξεκίνησε η νέα μίσθωση για τις δημόσιες τουαλέτες του Ρεθύμνου οι οποίες είναι στη βορειοανατολική πλευρά του Δημοτικού Κήπου, στο φρούριο της Φορτέτζας, στην πλατεία Μικρασιατών, αλλά και οι καινούριες στην παραλιακή οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Οι καινούργιες δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου είναι ακόμη υπό κατασκευή, καθώς χρειάζονται κάποιες επισκευές για να ολοκληρωθούν και να βρίσκονται σε λειτουργία με την νέα τουριστική σεζόν.

Όπως εξηγεί αναλυτικότερα η Νικολέτα Γκολφινοπούλου, προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου: «Στις καινούριες δημόσιες τουαλέτες χρειάζονται ράμπες για να μπορούν να εξυπηρετηθούν άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες, κάτι που θα έπρεπε να γίνει και στις δημόσιες τουαλέτες στην οδό Ιουλίας Πετυχάκη, όμως το πεζοδρόμιο δεν αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο».

Σε ό, τι αφορά τις δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Μικρασιατών, αναφέρει: «Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των πολιτών για τυχόν βανδαλισμούς και κλοπές, καθώς δεν είναι εφικτό να λειτουργήσουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Οι συγκεκριμένες δημόσιες τουαλέτες έχουν καταστραφεί εν μέρει, όπως και κλαπεί αρκετές φορές και αυτό δυσκολεύει την τόσο συχνή αποκατάσταση και αντικατάσταση τους. Οι συγκεκριμένες δημόσιες τουαλέτες δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται πλέον σε λειτουργία, εάν δεν υπάρξει κάποιας μορφής εποπτεία στην ευρύτερη περιοχή. Υπήρξαν ακόμη και καθημερινές απώλειες σε χαρτί υγείας, σαπούνια ή ακόμη και καλαθάκια τα οποία ανανεώνονται, αλλά η τόσο συχνή κλοπή των αναλώσιμων ειδών οδήγησαν τον ανάδοχο σε προσωρινή μη λειτουργία».

«Μια μεγάλη παράκληση προς τους δημότες να προσέχουν περισσότερο τη δημόσια περιουσία και να αποτρέπονται οι βανδαλισμοί καθώς δεν ωφελούν κανέναν».

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *