Αυτό είναι το ζευγάρι που βρήκε τον παράδεισό του στο βυθό της Κρήτης! | ΦΩΤΟ

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να αξιοποιήσει κάποιος τον χρόνο του στην Κρήτη, αφού οι δραστηριότητες και οι εναλλαγές τοπίων και σκηνικών είναι αρκετές σε ένα τόσο μεγάλο νησί.

Λίγο πριν παγώσει η θάλασσα για τα καλά, εντοπίσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενασχόληση που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος στο νησί μας, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη

Η κατάδυση μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα περιπετειώδης στο πρώτο άκουσμα, όμως όπως αναφέρει ο Χρήστος Πατελάρος και η Κατερίνα Στρατιδάκη, ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολη τελικά.

Το ζευγάρι αυτό στην προσπάθεια του να βρει μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, ακολούθησε την κατάδυση και το ευχαριστήθηκε αρκετά!

Φέτος, ήταν το πρώτο καλοκαίρι που επισκέφθηκαν τον βυθό της θάλασσας στο Μπαλί Ρεθύμνου και έμειναν κατενθουσιασμένοι. Μετά από μερικές προσπάθειες με έναν εξειδικευμένο δάσκαλο κατάδυσης κατάφεραν να δουν  μόνοι τους την ομορφιά που κρύβει ο βυθός της θάλασσας.

Κολύμπησαν, ανακάλυψαν θαλάσσια είδη και ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που έχουν σκοπό να καθιερώσουν τις υποβρύχιες βουτιές.

Ο βασικός εξοπλισμός που θα χρειαστεί κάποιος είναι μια μάσκα, πέδιλα, αναπνευστήρα, καταδυτικό μαχαίρι, ρυθμιστή πλευστότητας, ρυθμιστή αναπνοής, ζώνη βαρών, καταδυτική στολή, φιάλη αέρα και κονσόλες οργάνων.

Φυσικά, για κάποιον που δεν έχει γνώσεις γύρω από την κατάδυση εξυπακούεται ότι θα πρέπει να έχει συνοδεία κάποιου ειδικού μέχρι να εξοικειωθεί με το περιβάλλον αυτό.

Παράλληλα, θα χρειαστεί να μάθει το κοινό λεξιλόγιο μεταξύ των δυτών για να μπορούν να επικοινωνήσουν μέσα στη θάλασσα μέσω της γλώσσας του σώματος.

Αυτά είναι κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που επιθυμεί να δοκιμάσει αυτό το θαλάσσιο σπορ και να γνωρίσει από κοντά έναν καινούργιο κόσμο. Από εκεί και πέρα… Διάθεση να έχεις κι ο βυθός σε περιμένει!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *