Στο Ρέθυμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η νεολαία που βρίσκεται στο εξωτερικό ζητάει αξιοκρατία!»

Shares

Για ένωση και ανανέωση μίλησε ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε περιοδεία του στην Κρήτη, σε ό,τι αφορά την Κεντροαριστερά, έπειτα από την απομείωση των δυνάμεών της από το 2012.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Ξεκινάμε μια προσπάθεια ανασύνταξης της παράταξης μας, τώρα που ο ελληνικός λαός έχει ζήσει όλα τα δυνατά σενάρια, κυρίως όμως είδα ότι όλα τα μεγάλα λόγια οδήγησαν σε περισσότερες θυσίες, μεγαλύτερα προβλήματα και μια φθοροποιό στασιμότητα, διότι η χώρα έχει ευκαιρίες να αναταθεί οικονομικά αλλά το παρόν πολιτικό σύστημα υπονομεύει κάθε τέτοια τακτική».

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη

Παράλληλα, έκανε λόγο για κακούς χειρισμούς της Κυβέρνησης στον τουρισμό, αφού θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες, αλλά το Υπουργείο Τουρισμού μένει στάσιμο. Ο αγροτικός τομέας παρόλο που έχει καταφέρει να γίνει πιο ανταγωνιστικός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δυστυχώς η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και αυτό τον τομέα τον υπονομεύει».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε έμφαση στην ανεργία και στους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπισθεί ενώ παράλληλα ανέφερε ότι: «Το στοίχημα είναι να γοητεύσει τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα τους ανθρώπους που δεν άντεξαν και πήγαν προς το ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία, διότι έβλεπαν τα παιδιά τους να είναι άνεργα και έψαχναν μια άλλη λύση η οποία φάνηκε ότι είναι πλαστή».

Το κίνημα κατά την εκτίμηση του Νίκου Ανδρουλάκη θα πρέπει να είναι ενωμένο, ανανεωμένο και σύγχρονο, αφού πρώτα χρειαστεί να δυναμώσει. Παράλληλα έκανε λόγο για την τωρινή κατάσταση της Ελλάδας και ανέφερε ότι: «Μπορεί να χρεοκόπησε η Ελλάδα, διότι δεν «σκότωσε» τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος, αλλά υπάρχουν οι υποδομές, η μόρφωση και η γεωγραφική θέση για να ξαναχτιστεί μια ισχυρή πατρίδα και να περιθωριοποιηθούν όλες αυτές οι δυνάμεις του εθνολαϊκισμού αριστεράς και δεξιάς που υπονομεύουν κάθε πλοκή της πατρίδας και των Ελλήνων».

Επικεντρώθηκε στη νεολαία που έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό και ανέφερε ότι σε μια εκδήλωση στις Βρυξέλλες διαπίστωσε, ότι νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό έχουν αποδεχτεί ότι η Ελλάδα έχει λιγότερες οικονομικές δυνατότητες, παρόλα αυτά δεν βάζουν πρώτο το μισθολογικό του οικονομικού αντιτίμου ως βασικό παράγοντα διαμονής τους στο εξωτερικό, αλλά την αξιοκρατία.

Βασικό εγχείρημα για μια καλύτερη χώρα είναι η βάση που ξεκινάει, ώστε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ίσως να γίνει προσέγγιση της νεολαίας για να παραμείνει στην Ελλάδα ή ακόμη και να επιστρέψει. Για αυτό το λόγο, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανανέωση ήθους και κουλτούρας, ενώ παράλληλα θεωρεί ότι θα πρέπει τα πρόσωπα που θα ηγηθούν να έχουν σκοτώσει μέσα τους τη δημαγωγία και την πελατειακή νοοτροπία, έτσι ώστε να φανεί η διαφορά μέσα από μια νέα προσέγγιση προς όφελος της πατρίδας.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *