«Οι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν σπίτια τους για να ξανακτίσουν τις χώρες τους» δήλωσε ο Δαλάι Λάμα | ΦΩΤΟ

Σε μία αμφιλεγόμενη δήλωση προχώρησε, επί ευρωπαϊκού εδάφους, πριν λίγες ώρες ο Δαλάι Λάμα. Βρισκόμενος στο Μάλμε της Σουηδίας είπε ότι «οι πρόσφυγες θα πρέπει εν ευθέτω χρόνο να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να ξανακτίσουν τις χώρες τους».

Η αναμετάδοση έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου, κι η αλήθεια είναι ότι απομονωμένη η δήλωση ακούγεται πολύ σκληρή. «Η Ευρώπη είναι ηθικά υπεύθυνη να προσφέρει βοήθεια σε όποιον πρόσφυγα απειλείται πραγματικά η ζωή του» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
«Δεχτείτε τους, βοηθήστε τους, εκπαιδεύστε τους… Αλλά στο τέλος, θα πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους χώρα», είπε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού, ο οποίος εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ και ζει εξόριστος στην Ινδία, μετά την καταστολή της εξέγερσης στη χώρα του από τις κινεζικές δυνάμεις.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», συνέχισε ο 83χρονος που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης το 1989… βάζοντας μας σε σκέψεις, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι κι ο ίδιος ζει ως πρόσφυγας από το 1959.

Ο Δαλάι Λάμα στην ομιλία του στη Σουηδία

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *