Στην Αυστραλία υπάρχει μια πόλη χτισμένη… κάτω από την Γη! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Και τι δεν έχουμε διαβάσει κατά καιρούς για την περίεργη γη της Αυστραλίας: για κροκόδειλους, για τεράστιες αράχνες που μπαίνουν στα σπίτια, για θερμοκρασίες που κάνουν την Αφρική να μοιάζει με τον Βόρειο Πόλο, για παράξενες φυλές με ακόμα πιο παράξενα έθιμα και για μια πόλη που βρίσκεται χτισμένη ολόκληρη… κάτω από την γη. Τρελή χώρα αυτή η Αυστραλία!.

Το Coober Pedy

Το όνομά της Coober Pedy, και λόγω των θερμοκρασιών που μπορούν να φτάσουν και τους 50 βαθμούς υπό σκιάν, οι κάτοικοι της περιοχής έπρεπε κάτι να κάνουν. Πήρα λοιπόν κάποτε τη μεγάλη απόφαση να σκάψουν βαθιά στη γη, με την ελπίδα να βρουν λίγη δροσιά για να θάψουν την πόλη τους!

Δεν είναι ιστορίες για αγρίους αυτά που σας γράφουμε αλλά απόλυτη αλήθεια όπως θα καταλάβετε και από το παρακάτω βίντεο. 846 χιλιόμετρα από την Αδελάιδα της Αυστραλίας, η υπόγεια πόλη φιλοξενεί σήμερα 2.000 άνθρωποι από 40 χώρες. Coober Pedy σημαίνει «λευκός άνθρωπος μέσα στην τρύπα» και είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του Οπαλίου, ενός πολύτιμου λίθου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

Κινηματογραφικές ταινίες όπως το Pitch Black, Queen of the Desert, Κόκκινος Πλανήτης και Opal Dream έχουν γυριστεί εκεί… Κατά την απογραφή του 2006 ο πληθυσμός της ήταν 1.916 κάτοικοι από 45 συνολικά χώρες (1.084 άνδρες, 832 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 268 Αυστραλών ιθαγενών, ενώ είναι σε ποσοστό 60% Ευρωπαίοι.

Αυστραλία, χώρα μαγική 

Shares

 

2 comments

  1. Pingback: Στην Αυστραλία Έπιασαν Γιγάντιο Κροκόδειλο και Δεν Πίστευαν στα Μάτια τους με το ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΖΥΓΙΖΕ!

  2. Pingback: Οικιακή βοηθός καθαρίζει σπίτια χωρίς να φοράει τίποτα απολύτως! | ΦΩΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *