Ταλαιπωρία τέλος: Παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία το τμήμα Χερσόνησος-Γούρνες!

Shares

Στο Ηράκλειο μεταβαίνει, για μία ακόμη φορά,  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης για την παράδοση του έργου Χερσόνησος – Γούρνες.

Το δικό τους μαρτύριο είχαν περάσει για μεγάλο διάστημα οι οδηγοί που κινούνταν  από το Ηράκλειο προς Χερσόνησο, Μάλια και νομό Λασιθίου. Αλλά να που, με βάση τουλάχιστον την επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων, επιτέλους τελειώνει ο “Γολγοθάς” και ευτυχώς πριν μπούμε επισήμως στη γιορτινή περίοδο του Πάσχα!

Όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, οι εργασίες στον νότιο κλάδο του νέου οδικού τμήματος Γουρνών-Χερσονήσου του ΒΟΑΚ ολοκληρώθηκαν και σήμερα , Τρίτη 16 Απριλίου, παραδίδεται στην κυκλοφορία και το έτερο ρεύμα κατεύθυνσης του δρόμου, που ήταν μέχρι τώρα κλειστό, δηλαδή η κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμενε στάσιμο από το 2012 και το οποίο αποδίδεται στην κοινωνία της Κρήτης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών.

Το κομμάτι μήκους 9 χλμ. του ΒΟΑΚ έχει κατασκευαστεί στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ.

Η επαναφορά της κυκλοφορίας στον Βόρειο Οδικό Άξονα, του νότιου κλάδου από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στη συνέχεια,  θα επιθεωρήσει το οδικό έργο Ηράκλειο – Μεσαρά, το οποίο θα παραδοθεί στο τέλος Απριλίου.

Πηγή: neakriti

 

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *