Αυτοί είναι οι Χανιώτες «πρώτοι των πρώτων» στις Πανελλαδικές 2020 | ΦΩΤΟ

Shares

Τα αποτελέσματα στα γραπτά των Πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν εχθές Παρασκευή και οι πρώτοι αριστεύσαντες των Χανίων, μίλησαν στο zarpanews για την εμπειρία τους και τους στόχους από εδώ και πέρα στην ακαδημαϊκή αρχή τους.

Σε γενικότερο επίπεδο στα Χανιά, παρά τη μειωμένη εξεταστέα ύλη σε σχέση με άλλες χρονιές και τον αυξημένο χρόνο που είχαν στο σπίτι οι υποψήφιοι, φαίνεται πως οι φετινές βαθμολογίες έχουν κινηθεί συνολικά αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με άλλα χρόνια.

Οι πρώτοι από τους πρώτους των Χανίων:

Πελαγία Κακούρη, 19.055 μόρια

Αρίστευσε και ετοιμάζεται να ακολουθήσει το όνειρό της, η νεαρή Πελαγία Κακούρη, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 19.055 μόρια και να φιγουράρει ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων στα Χανιά. Η Πελαγία έχει στόχο είτε την Οδοντιατρική είτε την Κτηνιατρική σχολή, ακόμα το σκέπτεται… Ωστόσο είναι σίγουρη για την πόλη: Θεσσαλονίκη!
«Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα από την αρχή και δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα», μας λέει η νεαρή μαθήτρια, η οποία τονίζει ότι η καραντίνα «έδωσε προβάδισμα να προετοιμαστώ καλύτερα, είχα χρόνο και κάλυψα πιο άνετα την εξεταστέα ύλη. Οι καθηγητές του σχολείου μου από το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου, αλλά και του φροντιστηρίου “Μεθοδικό” με βοήθησαν πάρα πολύ και γιαυτό τους ευχαριστώ».

Ελίνα Δασκαλάκη, 18.724 μόριαΣτους αριστεύσαντες Χανιώτες βρίσκεται και η Ελίνα Δασκαλάκη που έδωσε για δεύτερη φορά Πανελλήνιες, ώστε να καταφέρει να φοιτήσει στην Ιατρική σχολή. Συγκέντρωσε 18.724 μόρια και πλέον η Ιατρική Ηρακλείου που επιθυμεί, την περιμένει από Σεπτέμβρη. «Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο σε όσους μπαίνουν στην τελική ευθεία», τονίζει η Ελίνα και παρότρυνε όσους μαθητές δεν καταφέρουν με την πρώτη να μπουν στη σχολή της επιλογής τους, να ξαναδώσουν. «Η καραντίνα μας βοήθησε στη συγκέντρωση και τη διαχείριση του χρόνου, ήταν μια επιπλέον ευκαιρία», σχολίασε για την προετοιμασία της εν μέσω κορονοϊού.

Γιάννης Φυτράκης, 18.625 μόρια

Ο Γιάννης Φυτράκης, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω 18.625 μόρια και βάζει πλώρη για τη Νομική της Θεσσαλονίκης, σχετικά σίγουρος ότι θα καταφέρει να είναι στους επιτυχόντες, αφού και με τις περυσινές βάσεις, εξασφαλίζει μια θέση στα έδρανα. «Ήταν πιο εύκολα με την καραντίνα και τη μείωση της ύλης», μας λέει, αφού «ο κάθε υποψήφιος είχε τον κατάλληλο χρόνο για να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα, παρά τη μεγάλη πίεση και τις κλασσικές δυσκολίες». Ο Γιάννης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το φροντιστήριο “Πρωτοπορία”, που όπως είπε τον βοήθησε στην καλύτερη προετοιμασία του για τις εξετάσεις.

Τάσος Μαρινάκης, 18.625 μόριαΊδια ακριβώς μόρια με τον προηγούμενο υποψήφιο (18.625), συγκέντρωσε και ο Τάσος Μαρινάκης ο οποίος επιθυμεί να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο. «Το ‘χουμε», αναφέρει ο Τάσος, «αν δεν σημειωθεί κάποια μεγάλη αλλαγή προς τα πάνω στις βάσεις που αναμένονται τον Αύγουστο.
Ο νεαρός μαθητής δήλωσε πως δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, αν και το κλείσιμο των σχολείων στην αρχή της καραντίνας, του είχε κακοφανεί καθώς τον έβγαζε εκτός προγράμματος ο εγκλεισμός.

Ανδρέας Κωνστανταράκης, 18.400 μόρια

Ο Ανδρέας Κωνστανταράκης συγκέντρωσε 18.400, ελπίζοντας να περάσει είτε στην Ιατρική είτε στο Βιολογικό Αθήνας. Ο Ανδρέας μίλησε στο zarpanews.gr αναφέροντας μεταξύ άλλον ότι «ναι μεν είχε διάβασμα η χρονιά, αλλά τίποτα το υπερβολικό. Ο πρώτος μήνας της καραντίνας ήταν χαλαρός, μετά όμως ξεκίνησα να διαβάζω περισσότερο».

Μιλτιάδης Πετρικάκης, 18.375 μόρια

Ο Μιλτιάδης Περδικάκης, δήλωσε ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του, φτάνοντας στα 18.375 μόρια. Η Ιατρική ήταν ο κεντρικός του στόχος από την αρχή και τώρα περιμένει να δει σε ποια πόλη θα καταφέρει να περάσει, Αθήνα ή Ηράκλειο. Είπε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά, που ήθελε συνεχή προσπάθεια, αλλά «με το να έχω έναν στόχο από την αρχή, κατάφερα να αντεπεξέλθω καλύτερα στον φόρτο και να κάνω ευκολότερα θυσίες». Μάλιστα τόνισε ότι στην καραντίνα μπορούσε κανείς να αφιερωθεί πιο εύκολα στο διάβασμα και την προετοιμασία, με ηρεμία και χωρίς την πίεση του καθημερινού προγράμματος.

Μυρσίνη Μπαλιάση, 18.150 μόρια

Η Μυρσίνη Μπαλιάση συγκέντρωσε 18,150 μόρια και δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη, ωστόσο θέλει να περάσει την φοιτητική της ζωή στην Αθήνα όπου σπουδάζει και η αδερφή της. Η μαθήτρια σχολίασε ότι “Δε θα πω ότι ήταν δύσκολη χρονιά, μπορείς να το διαχειριστείς καλά και να μην το δεις τόσο τραγικά. Αν κάτσεις μόνο να διαβάζεις δεν θα πετύχεις τίποτα”. Σχετικά με την περίοδο της καραντίνας η 18χρονη είπε ότι «ενώ από τη μια είχες παραπάνω χρόνο, από την άλλη δεν βοήθησε το να είσαι κλεισμένος συνέχεια μέσα και καθηλωμένος σε μια οθόνη για να κάνεις το μάθημα. Δεν ήταν τόσο εύκολο, πολλές φορές είπα ότι δεν αντέχω».

Άννα-Μαρία Φραδελάκη, 17.825 μόρια

Ευχαριστημένη και αισιόδοξη δήλωσε πως είναι και η Άννα-Μαρία Φραδελάκη, με 17.825 μόρια, η οποία θέλει να μπει στο τμήμα Χημικών Μηχανικών της Αθήνας.
Η νεαρή μαθήτρια είπε ότι η εμπειρία δεν ήταν τόσο δύσκολη και αγχωτική, όσο περίμενε στην αρχή της χρονιάς, ενώ τόνισε ότι με το να δίνει προφορικά τα μαθήματα, την βοήθησε να χαλαρώσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ δε στερήθηκε και το καθημερινό περπάτημα.

Ραφαήλ Ψαρουδάκης, 17.200 μόρια

Ο Ραφαήλ Ψαρουδάκης  με 17.200 μόρια, ελπίζει να μπει στην Πυροσβεστική στην Πτολεμαΐδα δήλωσε ότι «Ήταν μια πρωτόγνωρη και ευχάριστη εμπειρία στο τέλος όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, κατά την διάρκεια όχι τόσο» αλλά θεωρεί ότι «ήταν πολύ πιο εύκολο με την καραντίνα, γιατί έκατσα και διάβασα περισσότερο».

Ορέστης Κουτρουμπάς, 16.700 μόρια

Αντίστοιχη εμπειρία είχε και ο Ορέστης Κουτρουμπάς που με 16.700 ελπίζει να μπει είτε Μηχανικός Υπολογιστών είτε στη σχολή Μηχανολόγων στην Αθήνα, διαφορετικά είναι ανοιχτός και στην επιλογή της Θεσσαλονίκης. Ο Ορέστης τόνισε ότι η χρονιά δεν ήταν ούτε πολύ δύσκολη, ούτε πολύ εύκολη σαν εμπειρία, αν και τα θέματα ήταν κάπως πιο δύσκολα από ότι περίμεναν, ωστόσο πιστεύει ότι η περίοδος της καραντίνας τον βοήθησε στην συγκέντρωση και καλύτερη προετοιμασία του.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *