Βρειτε μας στα Social Media

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τίτλοι τέλους για τα περιοδικά 4 Τροχοί και Auto Bild

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του «λουκέτου» στον Όμιλο Alpha Editions – ένα ακόμα χτύπημα στο χώρο του Τύπου, που έχει πληγεί όσο λίγοι στην περίοδο της κρίσης.

Ανακοινώθηκε η άμεση αναστολή λειτουργίας του ομίλου που εκδίδει το ιστορικό περιοδικό «4 Τροχοί» και την «Auto Bild» καθώς και μία σειρά από άλλους τίτλους όπως τα ΕΓΩ Weekly, Τηλεκοντρόλ, Κάθε Μέρα με την Αργυρώ, MySelf.gr κ.α.

Σε ότι αφορά τα περιοδικά αυτοκινήτου, η συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτου και κατα προέκταση της διαφημιστικής αγοράς, η δραστική στροφή των αναγνωστών προς το Διαδίκτυο,  σε συνδυασμό με τα… βαρίδια που σέρνουν οι τίτλοι των περιοδικών της πάλαι ποτέ ισχυρής εταιρείας του Κώστα Καββαθά (Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ) τα οποία “βάρυναν” ακόμα περισσότερο υπο τη σκέπη των εκδόσεων Λυμπέρη, βούλιαζαν σταδιακά το πιο ιστορικό περιοδικό του αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Το “κύκνειο άσμα”  ήταν η δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία μέχρις τις  29/08/2016 η «ALPHA EDITIONS AE», διάδοχος εταιρεία της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» ήταν υποχρεωμένη να καταβάλλει στους συντάκτες και τους απα­σχο­λού­με­νους στο δια­φη­μι­στικό τμήμα των περιοδικών της εταιρείας, τις δεδου­λευ­μέ­νες απο­δο­χές, που «είχε παραλείψει» να καταβάλλει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διάστημα πριν την αιφ­νι­δια­στική διακοπή της δρα­στη­ριό­τη­τάς της, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμ­βριο του 2012 μαζί με την ανα­λο­γία Δώρου Χριστουγέννων.

Επί­σης με την ίδια απόφαση-σταθμό, η εται­ρεία ήταν υποχρεωμένη να απα­σχο­λεί το εν λόγω προ­σω­πικό με τους ίδιους όρους εργα­σίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της δια­κο­πής δρα­στη­ριό­τη­τας της μετα­βι­βά­σα­σας εται­ρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Με αυτή την πληγή λοιπόν ανοιχτή, ο Όμιλος Alpha Editions Α.Ε προέβη σε αυτή την κίνηση που φέρνει… ξαφνικό θάνατο στο διαχρονικά, πιο δημοφιλές έντυπο για το αυτοκίνητο. Πρέπει να σημειωθεί πως στους εργαζομένους έχουν καταβληθεί όλοι οι μισθοί ενώ ταυτόχρονα με τη δυσάρεστη είδηση της αναστολής λειτουργίας, καταβλήθηκαν τόσο οι αποζημιώσεις όσο και το δώρο των Χριστουγέννων.

 

Πηγή: newsauto

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ