Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Πρόωρο «λουκέτο» σε 26 ξενοδοχεία της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχεια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα με την κατάρρευση χθες και της θυγατρικής της Thomas Cook στη Γερμανία.

Εκτός από τα “φέσια” ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που αφήνει σε Κρητικούς επιχειρηματίες η πτώχευση του αρχαιότερου τουρ οπερέιτορ, 26 ξενοδοχεία της Κρήτης που είχαν πελάτες μόνο από την Thomas Cook ετοιμάζονται να κλείσουν έναν μήνα νωρίτερα από την ολοκλήρωση της τουριστικής σεζόν, ενώ εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι χάνουν νωρίτερα τη δουλειά τους.

Το ίδιο ισχύει και για ξενοδοχεία που μπορεί να μην έχουν αποκλειστικά πελάτες της Thomas Cook αλλά μεγάλο αριθμό από αυτούς τα οποία τώρα μένουν με άδεια κρεβάτια.  Οι ξενοδόχοι ζητούν τη στήριξη των αρμόδιων υπουργείων με γενναίες φοροαπαλλαγές και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

 

Κλείνουν νωρίτερα  26 ξενοδοχεία

Ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης
Ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου είπε στην “Π”: “Μετά την πτώχευση της θυγατρικής της Thomas Cook στη Γερμανία, η καταστροφή ολοκληρώνεται.

Όλα τα ξενοδοχεία που δούλευαν αποκλειστικά με πελάτες της Thomas Cook θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες δηλαδή έναν μήνα νωρίτερα από το κλείσιμο της σεζόν και ο αριθμός τους στην Κρήτη φθάνει τα 26.

Είναι βέβαιο ότι μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων θα βρεθεί χωρίς δουλειά, αφού το προσωπικό θα απολυθεί νωρίτερα”.

Ο κ. Χαλκιαδάκης πρόσθεσε ότι πρόβλημα με άδεια κρεβάτια, που θα είναι πολύ δύσκολο να τα γεμίσουν την τελευταία στιγμή, θα έχουν και οι ξενοδόχοι που δεν έχουν αποκλειστικά πελάτες της Thomas Cook έχουν όμως μεγάλο αριθμό από αυτούς.

συνάντηση Αρναουτάκη με τους τουριστικούς φορείς του Ηρακλείου
Από τη χθεσινή συνάντηση Αρναουτάκη με τους τουριστικούς φορείς του Ηρακλείου

Χθες ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ηρακλείου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σ. Αρναουτάκη για να του μεταφέρει τα αιτήματα του κλάδου τα οποία περιλαμβάνουν γενναίες φοροαπαλλαγές.

Οι ξενοδόχοι ζητούν στα μη πληρωμένα τιμολόγια της Thomas Cook απαλλαγή ΦΠΑ, δημοτικού φόρου και φορολογίας γενικά. Ασφαλιστικές εισφορές με δόσεις ή μείωση εισφορών και άλλες φοροελαφρύνσεις.

Ο κ. Δημήτρης Κουμπαράκης
Ο κ. Δημήτρης Κουμπαράκης

Να υποστηριχθούν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι

“Το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγάλο, η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους εργαζόμενους” υπογράμμισε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης τονίζοντας ότι απαιτούνται ουσιαστικά ανακουφιστικά μέτρα.

Η αγωνία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ώρες αγωνίας ζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου του Νίκο Κοκολάκη.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου τονίζονται τα εξής:

Ο πρόεδρος του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Νίκος Κοκολάκης“Η κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook μάς βρίσκει σε δεινή θέση την επόμενη ημέρα. Χιλιάδες συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται ξαφνικά με το ένα πόδι στο κατώφλι της ανεργίας.

Εκφράζουμε την αγωνία μας στους συναδέλφους  ξενοδοχοϋπάλληλους που εργάζονται είτε σε ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της THOMAS COOK είτε σε συνεργαζόμενα με αυτήν ξενοδοχεία. Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου για τους παραπάνω συναδέλφους έχοντας ως αποτέλεσμα την μείωση του εισοδήματός τους.

Ενδεχομένως αρκετοί από τους συναδέλφους θα  αντιμετωπίσουν πρόβλημα προκειμένου για την ασφαλιστική τους ικανότητα όσο και για την πλήρωση των προϋποθέσεων για την διασφάλιση του ταμείου ανεργίας. Τονίζουμε ότι στην πτώχευση του τουριστικού κολοσσού σε καμία περίπτωση δεν φέρουν ευθύνη οι εργαζόμενοι και οι ξενοδόχοι κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να διασφαλίσουν μέσω μηχανισμών τα συμφέροντά τους”.

Ξενοδοχείο Cosmopolitan
Έναν μήνα πριν τη λήξη της καλοκαιρινής σεζόν θα κλείσουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του Ηρακλείου Ν. Χαλκιαδάκη, 26 ξενοδοχεία της Κρήτης που δούλευαν μόνο με πελάτες της Thomas Cook

Η ανακοίνωση καταλήγει:

“Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία τα όποια μέτρα στήριξης σκοπεύουν να λάβουν για τους ξενοδόχους να συνδυαστούν οπωσδήποτε και με τη στήριξη των εργαζομένων και συγκεκριμένα:

Αιτούμαστε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του παραπάνω ταξιδιωτικού φορέα  καθώς και στα συνεργαζόμενα με αυτόν ξενοδοχεία.  Οι εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις να παραμείνουν όπως ήταν και πριν την πτώχευση.

Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω ξενοδοχεία να επιδοτηθούν από το ταμείο ανεργίας για όλη την χρονική περίοδο που θα είναι άνεργοι.

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να είναι σε επικοινωνία με το Σωματείο μας προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν”.

Πηγή: patris

ξενοδοχεια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap