Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο αυτισμός μέσα από τα μάτια όλων μας – Οι δράσεις στο Ρέθυμνο μέχρι σήμερα!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου διοργάνωσε μια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το κοινό της πόλης. Παιδιά από το σύλλογο, παιδιά του Ρεθύμνου και παιδιά από το Σύλλογο “Αναγέννηση” Αττικής, είχαν τη χαρά με τη βοήθεια παικτών από τους Ρέθυμνο Cretan Kings να παίξουν μπάσκετ όλοι μαζί!

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Τα παιδιά πέρασαν όμορφα και χάρηκαν πολύ που έβλεπαν ότι μπορούσαν να τα καταφέρουν, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Λωρίνα Γκαράνη, Ειδική παιδαγωγός, κοινωνιολόγος και υπεύθυνη του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ΑμEΑ Ρεθύμνου “Μαζί Μπορούμε”: “Η αθλητική δράση που πραγματοποιήθηκε, έκανε τα παιδιά πολύ χαρούμενα και περάσαμε όλοι πολύ όμορφα. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, διοργανώσαμε μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα άτομα με αυτισμό. Πέρα από τη σημερινή εκδήλωση, οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα με εκπαιδευτικές δράσεις σε προσχολικά και σχολικά πλαίσια μέσω δραματοποίησης παραμυθιών, τραγουδιών, εικαστικών έργων, ενώ δουλέψαμε τη διαφορετικότητα με τα παιδιά. Τα έργα των παιδιών που δημιουργήθηκαν, βρίσκονται σε μια έκθεση στο Σπίτι του Πολιτισμού, ενώ στη συνέχεια, προβλήθηκε ταινία που απευθύνεται στους ενήλικες και έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό του Ρεθύμνου σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα και όχι μόνο με τον αυτισμό, αλλά και για κάθε παιδί που αντιμετωπίζει δυσκολίες και ιδιαιτερότητες”.

 

Oi Δράσεις μέχρι σήμερα

Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμός Ρεθύμνου, ως φορέας υπάρχει στο Ρέθυμνο 11 χρόνια με πολλές δράσεις από την αρχή μέχρι σήμερα. Μάλιστα, η πλέον αρμόδια που το γνωρίζει αυτό είναι η Ειρήνη Κλάδου, Πρόεδρος του Συλλόγου, η οποία εξηγεί ότι: “Ξεκινήσαμε με πολλές δράσεις και θεματικές ευαισθητοποίησης του κοινού με σκοπό να γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα τον αυτισμό. Θεωρήσαμε ανάγκη να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε έστω κάποιους εθελοντές πριν από 7 χρόνια με σκοπό να ξεκινήσουμε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Εδώ και 4 χρόνια καταφέραμε να βάλουμε σε εφαρμογή με εθελοντές επαγγελματίες, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και προγράμματα με ομάδες γονέων, το πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι” και πολλά ακόμα. Με τον καιρό ωριμάσαμε ως φορέας και ενταχθήκαμε σε ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη με τη δράση “Είμαστε όλοι πολίτες” κι έτσι δημιουργήθηκε ένα εικαστικό εργαστήρι για άτομα με αυτισμό και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Με αυτό τον τρόπο χτίσαμε μια μικρή δομή, ώσπου ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ με το ΕΣΠΑ. Έτσι ,ξεκίνησε το Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ, το οποίο φιλοξενεί ένα εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για 22 παιδιά από 4 έως 18 ετών με αυτισμό και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σε αυτό το πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 8 επαγγελματίες και πολλές εξατομικευμένες δράσεις για τα παιδιά. Οι δράσεις αφορούν την εκπαίδευση, αλλά και εξωτερικές δραστηριότητες που τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από αυτές, προεπαγγελματικές δεξιότητες. Υπάρχουν κομμάτια που αφορούν την αυτονομία, την κοινωνική ζωή, την εκπαίδευση με εξωστρέφεια στην κοινωνία και την εξωτερίκευση τους σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, ώστε να είναι αυτόνομα και μακριά από το γονιό, όσο τον δυνατόν γίνεται“.

Παράλληλα, η Ειρήνη Κλάδου περιγράφει με αγάπη τι είναι ο αυτισμός, μέσα από τα δικά της μάτια, συγκεκριμένα αναφέρει ότι: “Αυτισμός είναι ένα σύνθημα που μας αφορά ως γονείς, βγαίνει μέσα από τα δικά μας μάτια, αφού το παιδί πολλές φορές μπορεί να μιλήσει μέσα από εμάς ή έχει αντιληφθεί πράγματα μέσα από εμάς. Μπορούμε να το βοηθήσουμε, να το εντάξουμε στην κοινωνία ή να κάνουμε τη σιωπή του δημιουργία. Ο αυτισμός για τα δικά μου μάτια, εννοώντας μέσα από τα μάτια του ίδιου του παιδιού με αυτισμό, είναι ένας ολόκληρος κόσμος, μαγικός και παράξενος με πολλά κρυφά κι ανεξερεύνητα κομμάτια. Αυτός ο κόσμος είναι που προσπαθούμε να σμιλεύσουμε και να φέρουμε πιο κοντά σε εμάς, ενώ παράλληλα να πλησιάσουμε κι εμείς. Ο αυτισμός είναι μια νευροβιολογική διαταραχή που είναι ισόβια κι εμείς ως μέλη του συλλόγου προσπαθούμε να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες και για να διαμορφώσουμε, ένα κατάλληλο περιβάλλον και για την ενήλικη ζωή τους.”

 

Ένα κοινωνικό στέκι στο κέντρο της πόλης για τους ενήλικες

Τα σχέδια του Συλλόγου για το άμεσο μέλλον είναι η ίδρυση ενός κέντρου κοινωνικού στεκιού που θα αποτελεί ένα χώρο στο κέντρο της πόλης ως σημείο αναφοράς για τα τους ενήλικες με αυτισμό. Αυτό που εξηγεί ο Παύλος Μελισσινός, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, είναι ότι: “Η ενήλικη ζωή αφορά τις ηλικίες από 18 έως 30 ετών που είναι οι πιο παραγωγικές. Στόχος μας είναι η ίδρυση ενός χώρου που θα μπορούν να γίνονται διάφορες δράσεις για προγράμματα που θα αφορούν την ένταξη των ενηλίκων στην κοινωνία, την κοινωνικοποίηση, τη μουσική παιδεία, την εκπαίδευση, αλλά και βασικές δεξιότητες, καθώς και εξωτερικές δράσεις που θα τον βοηθήσουν με κάποια υποστήριξη, να απασχοληθεί εργασιακά σε κάποια επιχείρηση.”

Αυτό που δείχνει να απασχολεί αρκετά το Σύλλογο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Παύλου Μελισσινού, είναι η ενήλικη ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και τα δικαιώματα τους. Παράλληλα, το κοινωνικό στέκι που πρόκειται να δημιουργηθεί, θα μπορεί να υποστηρίζει ακόμη και τις οικογένειες των παιδιών, ιδίως τους γονείς, ενώ θα υπάρχει προεπαγγελματική εκπαίδευση στο κάθε άτομο, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για εργασία. Αντίστοιχα, ό,τι αφορά την εκπαίδευση, ο Παύλος Μελισσινός, αναφέρει ότι: “Η 6η εκπαιδευτική χρονιά που ουσιαστικά τελειώνουν τα παιδιά το σχολείο, είναι το αντίστοιχο Γυμνάσιο. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από υποστήριξη ακόμη και στην ενήλικη ζωή τους, διότι μεγαλώνουν και δυστυχώς είναι δύσκολο να ενταχθούν σε κάποια δραστηριότητα με αποτέλεσμα ο χρόνος τους να είναι μη παραγωγικούς για τους ίδιους. Πολλές φορές οι άνθρωποι, από άγνοια, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν ή να πλησιάσουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Βέβαια να σας αναφέρω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, είναι σε θέματα οργάνωσης περισσότερο, ενώ κατά τα άλλα μπορεί να είναι αρκετά λειτουργικό. ”

 

Όσο αφορά τα δικαιώματα των παιδιών με αυτισμό

Αυτό που έχει απασχολήσει επίσης αρκετά το Σύλλογο και όχι μόνο, είναι η καινούργια νομοθεσία με το ποσοστό αναπηρίας του αυτισμού υψηλής λειτουργικότητας που μειώθηκε από 67% σε 50%. Η συγκεκριμένη αναπηρία που ήταν ενταγμένη στις μόνιμες αναπηρίες, ενώ πλέον θα χρειάζεται να περνάει από την αρμόδια επιτροπή που θα κρίνει το βαθμό της λειτουργικότητας του ατόμου, θεωρείται πια από τις πιο ελαφριές περιπτώσεις. Παρ’ όλα αυτά, αυτό που μας εξηγεί ο Παύλος Μελισσινός, είναι ότι: “Μπορεί η καινούργια νομοθεσία να είναι σύμφωνη με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, όμως σίγουρα δεν εφαρμόζεται στην πράξη με τον ίδιο τρόπο στην Ελλάδα. Καταρχήν, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για λειτουργικότητα ενός ατόμου με αυτισμό, που μπορεί να είναι μια διάνοια, αλλά να μην μπορεί να δέσει τα κορδόνια του, ή και το αντίθετο.

Τα παιδιά αυτά, χάνοντας το ποσοστό που ίσχυε έως τώρα, χάνουν κάθε δικαίωμα από κάποια οικονομική βοήθεια, από διάφορες ευκολίες που είχαν όπως εκπτώσεις σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ενώ οι γονείς πλέον δεν έχουν καμία φοροαπαλλαγή έχοντας ένα προστατευόμενο μέλος στην οικογένειά τους. Παράλληλα, η περίοδος κρίσης που διανύουμε κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για τις οικογένειες των παιδιών, αφού η ανεργία έχει “χτυπήσει κόκκινο”, ενώ καλό θα ήταν να σχολιαστεί ακόμα, ότι τα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών με αυτισμό είναι πάρα πολλά. Οι “θεραπείες” που ουσιαστικά είναι η εκπαίδευσή τους, κοστίζουν, αφού δεν υπάρχει κάποιο κρατικό κέντρο εκπαίδευσης για αυτό το σκοπό. Έτσι η επιστροφή χρημάτων που δέχονται οι οικογένειες, από τα ιδιωτικά σχολεία, είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τα έξοδα που υποβάλλονται.”

Πλέον, όπως αναφέρει ο Παύλος Μελισσινός, μιλάμε για “αποκλεισμό από όλα τα συνταγματικά δικαιώματα“, γιατί τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν ξεχωρίζονται στο Σύνταγμα από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, αναγκάστηκε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ως το ανώτατο δικαίωμα που τους δίνει το Σύνταγμα. Δυστυχώς, όπως εξηγεί και ο ίδιος: “Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό, πέρα από κάποιες κινήσεις μέσω βουλευτών που ενδιαφέρθηκαν για το αυτονόητο. Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα και απλώς ελπίζουμε να αλλάξει κάτι.”

Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα παιδιά με αυτισμό, τα καταφέρνουν πολύ καλά με τη στήριξη που δέχονται από το Σύλλογο. Είναι πολύ σημαντικό, οι ενήλικες να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους εποικοδομητικά, για την εξέλιξη της ζωής τους, ώστε να αισθανθούν ότι δεν είναι βάρος στην κοινωνία, αλλά χρήσιμοι.

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σκέψεις να μπει σε «βαθύ κόκκινο» ο δήμος Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχείο καραντίνας
47 Shares

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, στο επίκεντρο της οποίας εξετάστηκε το ενδεχόμενο να δοθεί το «πράσινο» φως για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων αλλά και το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας και κατ ΄επέκταση στοχευμένες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των ειδικών επικεντρώθηκαν και σε περιοχές της Κρήτης, ενώ σήμερα το απόγευμα – εκτός απροόπτου- αναμένεται να ενταχθούν 2 ακόμη Δήμοι του νησιού στο «βαθύ κόκκινο», πέρα από τους Δήμους Ανωγείων και Χανίων που ήδη συγκαταλέγονται στο αυστηρότερο επίπεδο επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, με το «βαθύ κόκκινο» «φλερτάρουν» οι Δήμοι Ρεθύμνου και Φαιστού, στους οποίους καταγράφεται επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα τις τελευταίες 15 ημέρες.

Στο «βαθύ κόκκινο» αναμένεται να ενταχθούν και άλλες περιοχές της χώρας όπως η Θάσος, το Διδυμότειχο, η Καβάλα, η Πιερία και η Κύθνος.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα πιθανότατα θα «ανοίξουν» οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης που αφορούν χιλιάδες πολίτες, τα οργανωμένα κάμπινγκ ενώ αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» πιλοτικά για τον τουρισμό από αρκετές χώρες, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις (αρνητικό μοριακό τεστ ή εμβολιασμός).

Υπενθυμίζεται πως οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν αρνητικά σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα εμπορικών κέντρων (Mall) αλλά και κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου και το θέμα θα επαναξιολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα γίνουν αργότερα σήμερα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: neakriti

ξενοδοχείο καραντίνας
47 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

«Παρέα γύρευε ο Θεός, να ΄χει κάποιον κοντά του και πήρε το Μιχάλη μας να κάθεται δεξιά του…»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μιχάλης Παπαδάκης
185 Shares

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες σε ολόκληρο το Ρέθυμνο, η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Παπαδάκη. 

Ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός και είχε γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από το πολυχώρο εστίασης “Μαϊστρος” που διατηρούσε στον Κουμπέ.

Ο Μιχάλης δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά τον πολυετή του αγώνα και η οικογένειά του μέσω επιστολής σπεύδει να ευχαριστήσει όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό της κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Η επιστολή από την οικογένεια του Μιχάλη:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν αυτές τις δύσκολες ώρες, με όποιο τρόπο μπόρεσαν τόσο με τη φυσική παρουσία τους όσο και από απόσταση, μια και λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης δεν κατάφεραν να βρεθούν κοντά μας. Το ταξίδι του Μιχάλη μας, από τον Μάρτη του 2018, υπήρξε μακρύ και δύσβατο.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τρεις νευροχειρουργούς του ΓΝΑ Γεννηματάς κ.κ. Κ. Σκαφίδα, Γ. Γεωργουλή, και Β. Βαλαδάκη για τις ατέλειωτες ώρες που αφιέρωσαν στα χειρουργεία του Μιχάλη, ώστε να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον εξαιρετικό επιστήμονα αλλά πρωτίστως Άνθρωπο κ. Αλέξανδρο Καλογερομήτρο, Διευθυντή της ΜΕΘ – ΜΑΦ του ΓΝΑ Γεννηματάς και στην ιατρική του ομάδα καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό των δύο μονάδων, υπό τη διεύθυνση του κ. Κ. Τσιρωνά, για όλα όσα έκαναν για τον Μιχάλη και για εμάς. Θα θέλαμε ιδιαιτέρως να αναφερθούμε στα κορίτσια της ΜΑΦ που λειτουργούν με την καρδιά τους και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο των ασθενών τους. Στάθηκαν για εμάς μία δεύτερη οικογένεια και φρόντισαν τον Μιχάλη μας σαν δικό τους άνθρωπο. Τις ευχαριστούμε θερμά για την ανθρωπιά και την αγάπη τους.

Ευχαριστούμε τους φίλους «αδελφούς» του Μιχάλη στην Αθήνα για όλη την βοήθεια, ψυχολογική και οικονομική, τη φιλοξενία τους και την αγάπη που μας πρόσφεραν απλόχερα. Μανώλη, Γιάννη, Χρήστο, Κώστα τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να σας δείξουμε την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας. Την οικογένειά μας στην Αθήνα που μας φιλοξένησε και μας περιποιήθηκε για τόσο μεγάλο διάστημα, χωρίς να παραπονεθεί ποτέ. Τις οικογένειες Καριπίδη και Μήτσιου, για την φιλοξενία και την στήριξή τους το διάστημα παραμονής μας στη Λάρισα.

Ευχαριστούμε το γραφείο τελετών του κ. Χαμογεωργάκη, για την άψογη δουλειά τους, την Τροχαία και το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου για την βοήθεια και την ρύθμιση της κυκλοφορίας στο δρόμο για την τελευταία κατοικία του Μιχάλη μας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας – χωρίς να μας γνωρίζει καν – με μόνο κίνητρό του την αγάπη του για τον Μιχάλη.

Έκανε τα πάντα, προκειμένου ο Μιχάλης να έχει οτιδήποτε χρειαζόταν τη στιγμή που το χρειαζόταν. Γιάννη μας, το ευχαριστώ ίσως δεν είναι αρκετό…

 

Παραθέτουμε τα λόγια σου:

Αυτές οι σκέψεις ήρθαν στο μυαλό μου για να αποχαιρετήσω τον αγαπημένο μου φίλο, που θα τις έλεγα αν είχα την δυνατότητα να παρευρεθώ. Σήμερα είναι μία δύσκολη μέρα για όλους μας. Και παρόλο που είναι πολύ πιο εύκολο να πενθείς σιωπηλά, γιατί δε χρειάζεται να ανησυχείς ότι δεν θα καταφέρεις να αρθρώσεις λέξη από τη συγκίνηση ή απλά ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις τις σωστές λέξεις. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι όλοι εδώ μοιραζόμαστε τις σκέψεις του άλλου για το Μιχάλη, τον οποίο όλοι αγαπήσαμε, ως γιο, ως αδελφό, ως θείο, ως φίλο, ως συνεργάτη και ο καθένας με τον τρόπο του.

Όλοι έχουμε τις δικές μας προσωπικές και ιδιαίτερες αναμνήσεις, που έχει αφήσει στις καρδιές μας ο Μιχάλης. Γιατί ήταν ένας ευχάριστος, ντόμπρος, εγκάρδιος, χαμογελαστός, αισιόδοξος, ειλικρινής, δυναμικός, εξαίρετος χαρακτήρας με προσωπικότητα και παρουσία. Και το αποδείκνυε καθημερινά σε όλη του τη ζωή. Πάντα αντιμετώπιζε τις δυσκολίες στη ζωή του με υπομονή, επιμονή και κουράγιο. Όποια μάχη κι αν έχασε ήταν γιατί κάποιος φέρθηκε με ύπουλο τρόπο. Έτσι και τώρα στην μεγαλύτερη μάχη της ζωής του μετά από 3 χρόνια επιμονή, υπομονή και κουράγιο, 25 χειρουργεία, προσπάθειες των γιατρών του που έλεγαν «Όχι αυτός ο άνθρωπος θέλει να ζήσει, όσα χειρουργεία χρειαστούν θα γίνουν», δυστυχώς ένας άγνωστος, ύπουλος εχθρός που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο τον πήρε από κοντά μας. 

Πριν 1.130 ημέρες που άρχισες να παλεύεις για τη ζωή σου, είχαμε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα γύριζες κοντά μας, τώρα όμως που έφυγες έχεις αφήσει ένα κενό στην καρδιά μας, που κανένας δεν μπορεί να γεμίσει. Και παρόλο που λένε ότι ο χρόνος θεραπεύει, την πληγή της απουσίας σου, αγαπημένε μας, νομίζω ότι θα την νιώθουμε με τον ίδιο πόνο στην καρδιά μας, όσο αυτή θα χτυπά. Ήμασταν όλοι πολύ τυχεροί που σε είχαμε στη ζωή μας, Μιχάλη!  Θα είσαι στην σκέψη μας, θα σε αγαπάμε και θα μας λείπεις για πάντα. Καλό παράδεισο αγαπημένε γιε, αδελφέ, θείε, φίλε, συνεργάτη.

Γ. Β.


Ολοκληρώνοντας παραθέτουμε μία μαντινάδα από ένα ακόμη αγαπημένο του πρόσωπο…

Παρέα γύρευε ο Θεός,
να ΄χει κάποιον κοντά του
και πήρε το Μιχάλη μας
να κάθεται δεξιά του.
Κουράστηκε να κάθεται
μονάχος στο κρεβάτι…
Μα εκεί ψηλά θα μας θωρεί
με του Θεού το μάτι!
Φ. Σ.

Ευχόμαστε υγεία σε όλους! 

Η οικογένεια του Μιχάλη Παπαδάκη

Μιχάλης Παπαδάκης
185 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Άλλος ένας νεκρός από κορονοϊό σε ΜΕΘ Covid

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομειο
14 Shares

Δεν άντεξε και έχασε τη ζωή του ένας 81χρονος άνδρας από επιπλοκές του κορονοϊού που νοσηλευόταν στην κλινική Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Αυτή τη στιγμή 22 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στη συγκεκριμένη κλινική και παλεύουν με τον ιό της πανδημίας ενώ στη ΜΕΘ Covid παραμένει και ένας 71χρονος.

16 νέα κρούσματα στο Ρέθυμνο

Στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρθηκαν16 νέα κρούσματα στο Ρέθυμνο από τα συνολικά 100 που εντοπίστηκαν στην Κρήτη.

Άλλα 59 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, 4 στο Λασίθι και 21 στα Χανιά.

Σε ολόκληρη τη χώρα εντοπίστηκαν 3,089 νέα κρούσματα, 81 θάνατοι σε 24 ώρες και συνολικά 809 διασωληνωμένοι.

 νοσοκομειο
14 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο έρχεται στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχείο
131 Shares

Παρά τις δύσκολες συνθήκες στο μέτωπο του τουρισμού το ενδιαφέρον για επενδύσεις δε σταματά.

Έτσι τo «πράσινο» φως για μια σημαντική επένδυση στον ξενοδοχειακό τομέα άναψε χτες το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Πιο συγκεκριμένα εξέτασε και έδωσε θετική γνωμοδότηση για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας κλασικού τύπου πέντε αστέρων στη θέση «Ξηρόκαμπος» στη Δημοτική Ενότητα Γεροποτάμου του Δήμου Μυλοποτάμου, Ν. Ρεθύμνης, στη μέση σχεδόν της απόστασης από τα Χανιά στον Άγιο Νικόλαο, στην «καρδιά» του ΒΟΑΚ, που σταδιακά φαίνεται να ξεμπλοκάρει ως έργο.

Μοναδικό του πλεονέκτημα ότι απέχει περίπου μια ώρα από τα δυο μεγάλα αεροδρόμια της Μεγαλονήσου και βρίσκεται στην καρδιά μιας περιοχής όπου στο βορρά απλώνεται το Κρητικό Πέλαγος και στα νότια ο Ψηλορείτης. Κοντά του έχει μια σειρά από μικρές «κρυφές» παραλίες, ενώ βέβαια μπροστά στο resort θα αναπτυχθεί και η δική του ακτή.

Πρόκειται για μία μεγάλη μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 540 κλινών και 179 διαμερισμάτων, εντός οικοπέδου 70.759,52 τ.μ. Το τουριστικό συγκρότημα ανήκει στην ΑΦΟΙ Τρούλης ΑΕΞΤΕ και αποτελείται από 9 κτηριακές ενότητες με 8 γειτονιές με εστιατόρια, γυμναστήρια, spa, κοινόχρηστες και  ιδιωτικές πισίνες καθώς και aqua park 4.000 τ.μ. Όλο το συγκρότημα είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ, ενώ υπάρχει πρόνοια για τοποθέτηση τελεφερίκ στο κέντρο του οικοπέδου για την αντιμετώπιση της κίνησης λόγω των υψομετρικών διαφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία Αφοι Τρούλη ΑΕΞΤΕ μέσω της Troulis Royal Collection, διαθέτει δυο ακόμη ξενοδοχεία το πεντάστερο Royal Blue Resort & Spa πρόσφατα ανακαινισθέν και το Royal Senses Resort, δίπλα σε αυτό, ενώ έχει και έντονη επιχειρηματική δραστηριότητας στο νησί (χρυσοχοεία, παραγωγή λαδιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κ.λ.π).

Μάλιστα πριν λίγο καιρό το Royal Senses Resort εντάχθηκε στην αλυσίδα Hilton όντας το πρώτο ξενοδοχείο στην Κρήτη που έχει την εμβληματική «σημαία» της διεθνούς αλυσίδας.

Ειδικότερα η Hilton και η Troulis Royal Collection κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι το Royal Senses Resort, ένα από τα δυο εν λειτουργία ξενοδοχεία της ελληνικής εταιρείας εντάχθηκε ως μέλος στη Curio Collection by Hilton.

Το Royal Senses Resort, δυναμικότητας 179 δωματίων, φιλοδοξεί να συνδυάσει τη διαχρονικότητα της Κρητικής φιλοξενίας με τις νέες τάσεις της αρχιτεκτονικής για να χαράξει τον δικό του δρόμο στο ελληνικό hospitality. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή του γραφικού Ρεθύμνου, με ιδανικό καιρό όλο το χρόνο και εύκολη πρόσβαση σε ολόκληρο το νησί.

«Το Royal Senses Resort αποτελεί μια εντυπωσιακή προσθήκη της ταχέως ανερχόμενης Curio Collection, που περιλαμβάνει νέα ξενοδοχεία σε προορισμούς όπως η Λισαβόνα, το Λονδίνο και το Ρέικιαβικ», είχε  αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Patrick Fitzgibbon, senior vice president, development για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, προαναγγέλλοντας την σχετική συμφωνία των δυο μερών..

Σημειώνεται ότι στην Curio Collection by Hilton έχουν ενταχθεί περίπου 90 ξενοδοχεία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα Trafalgar St James London, Aleph Rome Hotel, The Britannique Naples και Grand Hotel des Sablettes Plage.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Royal Senses Resort Crete, Curio Collection by Hilton είναι το πρώτο στην Ελλάδα που θα ανήκει σε αυτήν εκπληκτική συλλογή από ιδιαίτερα ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε από πλευράς της η κα Ελένη Τρούλη, πρόεδρος της Troulis Royal Collection. «Με τη συνεχόμενα ανοδική πορεία του Royal Blue από το 2009 που άνοιξε μέχρι και σήμερα, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε το portfolio μας και να συνεργαζόμαστε με τη Hilton. Πρόκειται για μια ιδανική συνεργασία, καθώς συνδυάζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Royal Senses και τις αξίες φιλοξενίας της οικόγενειάς μας με τη διεθνή απήχηση και εμπειρία της Hilton», συμπλήρωσε.

Όπως προκύπτει από τον ιστότοπο των δυο ξενοδοχείων η έναρξη λειτουργίας τους για τη νέα σεζόν τοποθετείται την Δευτέρα 17 Μαΐου καθώς από τη συγκεκριμένη ημερομηνία δέχονται κρατήσεις.

Στο μεταξύ εκδόθηκε από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Αθηναίων η νέα άδεια δόμησης για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια στην οδό Σταδίου από τον ισραηλινό όμιλο Fattal που έχει ενοικιάσει το κτίριο και θα επαναλειτουργήσει την πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία ΝΥΧ Αthens by Leonardo.

Πηγή: reporter | Γιώργος Αλεξάκης

ξενοδοχείο
131 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Γονείς δεν θέλουν να κάνουν το self test στα παιδιά τους και «μοιράζουν» μηνύσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολεία
2.9K Shares

Μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κατά διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας, κατατέθηκε από γονείς στο Ρέθυμνο, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Πρόκειται για έξι γονείς οι οποίοι, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανό, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο.

«Οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται. Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλεια μας από τον κορονοϊό. Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα».

Η διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συστήνει στους γονείς να διαβάσουν την ΚΥΑ, όλες τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και όπως αναφέρει ο κ. Γαζανός, «προσπαθούμε με συζήτηση να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρόκειται για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Όμως, οι γονείς μου ζητάνε έγγραφη βεβαίωση για το λόγο που οι διευθυντές δεν αφήνουν τα παιδιά να μπουν μέσα στις σχολικές αίθουσες. Εμείς ως Δευτεροβάθμια, επικαλούμαστε την ΚΥΑ, ενώ παράλληλα έχουμε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία για να μας καθοδηγήσει το πώς να διαχειριστούμε τα αιτήματα των συγκεκριμένων γονιών. Έχουμε επικοινωνήσει και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης ώστε να μας κατευθύνει αρμοδίως για το τι πρέπει να πράξουμε».

σχολεία
2.9K Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Φώναξε τους φίλους του για κορονοπάρτι και οι γείτονες φώναξαν την αστυνομία

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοπάρτι
29 Shares

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία καλείται να διαλύσει κορονοπάρτι στο Ρέθυμνο.

Το αυτό συνέβη και χτες, Τρίτη, όταν ένας κάτοικος στο Ρέθυμνο αποφάσισε να νοικιάσει ένα σπίτι και να καλέσει τους φίλους του για να το γλεντήσουν.

Ωστόσο, το σχέδιό του δεν πήγε όπως το περίμενε, μιας και οι γείτονες φάνηκαν να ενοχλούνται από τη φασαρία, ενώ οι καλεσμένοι κατέφθαναν χωρίς μεγάλη… διακριτικότητα.

Και κάπως έτσι, αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία για να επιληφθεί του θέματος.

Όταν τα όργανα της τάξης κατέφθασαν στο σπίτι, βρήκαν σε αυτό τον 46χρονο οικοδεσπότη μαζί με άλλους 9 καλεσμένους.

Ο πρώτος συνελήφθη και του βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στους υπόλοιπους 9 επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, πρόστιμο επιβλήθηκε και στον ιδιοκτήτη καφετέριας στην περιοχή της Χερσονήσου, ο οποίος αν και θα έπρεπε να λειτουργεί την επιχείρησή του ως take away  εξυπηρετούσε τρεις καθήμενους. Ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει 3.000 ευρώ, η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή για 15 ημέρες και οι πελάτες θα πληρώσουν από 300 ευρώ.

Συνολικά τα πρόστιμα στην Κρήτη:

Χθες έγιναν συνολικά 3.770 έλεγχοι στην Κρήτη και βεβαιώθηκαν 99 πρόστιμα.

Για άσκοπες μετακινήσεις, 82 πρόστιμα. Συγκεκριμένα 6 στα Χανιά, 4 στο Ρέθυμνο, 60 στο Ηράκλειο, 9 στο Λασίθι και 3 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας, επιβλήθηκαν 17 πρόστιμα και συγκεκριμένα 4 στα Χανιά, 11 στο Ηράκλειο και 2 στο Λασίθι.

Φωτογραφία αρχείου

 

κορονοπάρτι
29 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap