Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Καμία παραχώρηση τμήματος του εσωτερικού διαδρόμου από το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρνητική ήταν η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου στο αίτημα καταστηματαρχών της παραλίας, που ζητούσαν την παραχώρηση τμήματος του εσωτερικού διαδρόμου, προκειμένου να τοποθετήσουν σταντ και καρέκλες.

Το Δ.Σ. του φορέα συνεδρίασε χθες το μεσημέρι με μοναδικό θέμα το αίτημα των επιχειρηματιών, αρκετοί εκ των οποίων παραβρέθηκαν μαζί με τον δικηγόρο τους. Οι επιχειρηματίες εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους έκαναν το αίτημα, στο οποίο μάλιστα πρότειναν τρεις διαφορετικές λύσεις. Τόνισαν ότι η μίσθωση και χρήση του εσωτερικού διαδρόμου «θα συμβάλει στην διατήρηση της εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας των επιχειρήσεων τους καλοκαιρινούς μήνες» καθώς ελάχιστοι επιλέγουν τον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων, ενώ προσθέτουν πως η παραχώρηση θα αυξήσει τα έσοδα στο Λιμενικό Ταμείο.

Οι προτάσεις τους ήταν τρεις: είτε να γίνει ετήσια παραχώρηση με μίσθωση μέρους του εσωτερικού διαδρόμου ή να χορηγηθεί δυνατότητα παραχώρησης με μίσθωση μέρους του εσωτερικού διαδρόμου ή να διερευνηθεί το αίτημα με μίσθωση μέρους του εσωτερικού διαδρόμου το καλοκαίρι από τις 19.30 έως τις 10.00 της επόμενης ημέρας.

Παράλληλα, πρότειναν να υπάρξει μία δοκιμαστική περίοδος χρήσης μέρους του εσωτερικού διαδρόμου ώστε να διερευνηθεί πρακτικά η πρότασή και να παραχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, ανέφερε ότι η απόφαση να μην γίνει δεκτό το αίτημα ήταν ομόφωνη από τα παρόντα μέλη, σημειώνοντας πως ο εσωτερικός διάδρομος είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αρνητική στην παραχώρηση ήταν και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, θεωρώντας ότι πρόκειται για διάδρομο διέλευσης πεζών και μόνο, ενώ συζητήθηκαν και επιστολές του σωματείου ΑμεΑ και του συλλόγου της παλιάς πόλης, που είχαν αρνητική άποψη.

Η κα Κουτσαλεδάκη υποστήριξε πως «αυτό που τονίστηκε ήταν πως ακόμα και σε πιλοτικό επίπεδο να παραχωρηθεί κάτι, έχει αποδειχθεί ότι και πάλι καταστρατηγείται».

Α.Κ.

Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ