Βρειτε μας στα Social Media

«Αλλαγή σκυτάλης» στην ιδιοκτησία του Hilton: Σε ποια χέρια περνά το γνωστό ξενοδοχείο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αλλαγή σκυτάλης» στην ιδιοκτησία του Hilton: Σε ποια χέρια περνά το γνωστό ξενοδοχείο

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ – ΜΑΚΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Νέα σελίδα για το πολυτελές ξενοδοχείο Hilton, το οποίο όπως όλα δείχνουν, περνά στην ιδιοκτησία της Costa Navarino στη Μεσσηνία και σε θυγατρική εταιρεία του Τουρκικού ομίλου Dogus.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Αlpha Bank καταλήγει στην επενδυτική προσφορά αυτών των δύο ομίλων.
AdTech Ad
Οι εταιρίες ονομάζονται Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ) -ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία και D-Marine Investments Holding B.V. με έδρα στο Άμστερνταμ,-θυγατρική εταιρεία του Τουρκικού ομίλου Dogus.
Σημειώνεται ότι το Ηilton λειτουργεί 53 χρόνια στην Αθήνα και έχει 506 δωμάτια, 22 αίθουσες συνεδρίων, ειδικές εγκαταστάσεις και παρέχει μεγάλο αριθμό υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το 1957 ανέλαβε το έργο ο όμιλος Πεζά, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να το συνεχίσει και το συνέχισε η Ιονική Τράπεζα.
Το 1960 η κυριότητα των μετοχών της Ξενοδοχειακής Εταιρείας Πεζά περιήλθε στη θυγατρική της τράπεζας, την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις και η ανέγερση ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1961.
Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου έγιναν τον Απρίλιο του 1963 και συνοδεύτηκαν από τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.
Μάλιστα, τη μονάδα εγκαινίασε προσωπικά ο ιδρυτής της αλυσίδας Κόνραντ Xίλτον.
Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Με την ανακαίνιση προστέθηκαν στο ξενοδοχείο μια πτέρυγα 84 δωματίων, αίθουσες συνεδριάσεων και πολλαπλών χρήσεων, συνεδριακοί χώροι και ένα κέντρο ευεξίας, περίπου, 1.200 τ.μ..
Ο όμιλος ΤΕΜΕΣ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια τουριστικής αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη την Costa Navarino στη Μεσσηνία. Η τελική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει πέντε ζώνες τουριστικών θέρετρων με πολυτελή ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις τουλάχιστον τεσσάρων γηπέδων γκολφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική επένδυση για την πλήρη ανάπτυξη του συγκροτήματος θα φθάσει σε 1,2 δισ. ευρώ. Eως σήμερα έχει επενδυθεί το ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Οι άμεσες νέες επενδύσεις της εταιρείας θα ξεπεράσουν τα 240 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους.
Oι άλλοι μέτοχοι στη μαρίνα είναι η Lamda Development με 32,2%, το ελληνικό Δημόσιο με 22,8% και η Zerlan με 12,8%. Επίσης, κατέχει ποσοστό 90% στην εταιρεία KG Med Marinas, η οποία ελέγχει τις μαρίνες Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και το 75% της Μαρίνας Ζέας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/718835/allagi-skytalis-stin-idioktisia-toy-hilton-se-poia-xeria-perna-to-gnosto-xenodoxeio#ixzz4Gf5pvYln

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ