Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Άκρως ενδιαφέρουσα η εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Διαγενεακής Δικαιοσύνης για την «Αλληλεγγύη των Γενεών!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Δίκτυο Διαγενεακής Δικαιοσύνης (3D Initiative) ξεκίνησε τον κύκλο δημοσίων εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη της ανάγκης αποκατάστασης της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Ο πρώτος διάλογος με θέμα «Αλληλεγγύη των Γενεών: Οριοθετώντας και Αναγνωρίζοντας το Έλλειμμα», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Aegean College. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επικεφαλής της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, η κα Ειρήνη Ανδριοπούλου, επιστημονική συνεργάτις στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η κα Φαίη Μακαντάση, research analyst της διαΝΕΟσις και ο κ. Παναγιώτης Βλάχος, επικεφαλής του Μπροστά / Forward Greece.

Ο Χρ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι επιδίωξη της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθούν τα φαινόμενα διαγενεακής ανισοκατανομής στην ελληνική πραγματικότητα και υπογράμμισε ότι το σύμβολο 3Δ του Δικτύου αντιστοιχεί στην τρισδιάστατη ανάλυση των σχέσεων στην κοινωνία. Το ζητούμενο είναι να αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση της δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών, ώστε να καταστεί ελκυστική για τις νέες γενιές η προσπάθεια αλλαγής του εγχώριου υποδείγματος και εξόδου από την κρίση.

Η Ε. Ανδριοπούλου παρουσίασε μία σειρά κοινωνικών δεικτών που αποτυπώνουν την επιβάρυνση των νέων και των επόμενων γενεών σε σύγκριση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες. Επίσης, η Φ. Μακαντάση παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας της διαΝΕΟσις: «Ανεργία Νέων και Διαγενεακές Σχέσεις στην Ελλάδα».

Στην έρευνα συμμετέχουν πανεπιστήμια και οργανισμοί από 11 χώρες, διερευνώντας τις αιτίες και τις συνέπειες της ανεργίας των νέων. Στην χώρα μας συμμετείχαν περίπου 1500 νέοι από όλες τις περιφέρειες, καθώς και 500 γονείς.

Από την πλευρά του, ο Π. Βλάχος υπογράμμισε ότι η διαγενεακή δικαιοσύνη είναι ένα πολιτικό αίτημα, είναι το δικαίωμα όλων να ζουν μια καλύτερη ζωή και εξέφρασε την ελπίδα η εκδήλωση να είναι ταυτόχρονα και ένα κάλεσμα σε όλους, ώστε να φτάσει το αίτημα και οι προτάσεις στον προθάλαμο της πολιτικής και να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όσοι φορείς και συλλογικότητες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Δίκτυο Διαγενεακής Δικαιοσύνης μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δικτύου στο info.3dinitiative@gmail.com, ενώ περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό χώρο του Δικτύου Διαγενεακής Δικαιοσύνης (www.3d-initiative.gr).

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ