Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Φανταστικό! Ζήσε τώρα την 3D ξενάγηση στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσσού! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
32 Shares
Το σημαντικότερο αρχαιολογικό αξιοθέατο της Κρήτης δεν είναι άλλα παρά το μεγαλοπρεπές ανάκτορο στην Κνωσσό. Το πολυόροφο κτίσμα που καλύπτει έκταση 20.000 τ.μ. πάνω στον λόφο της Κεφάλας (5 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου), παραμένει σταθερά εδώ και δεκαετίες η πρώτη επιλογή για όλους τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κρήτη.
Η έδρα του ξακουστού βασιλιά Μίνωα, η τοποθεσία των συναρπαστικών μύθων του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, σαγηνεύει μέχρι και τις ημέρες μας όλους όσους αγαπάνε την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία
Και όμως η σύγχρονη τεχνολογία μας χαρίζει την δυνατότητα να απολαύσουμε σήμερα μια 3D ξενάγηση στο ανάκτορο, όταν αυτό ήταν άρτιο κατά την περίοδο της ακμής του! Το παρακάτω βίντεο καθηλώνει κάθε θεατή και μέσα από μια περιπλάνηση λίγων λεπτών, προσφέρει πολλά σημαντικά στοιχεία για την αρχιτεκτονική του ανακτόρου αλλά και ευρύτερα για το επίπεδο του σπουδαίου Μινωικού πολιτισμού.
Η μεγάλη ποικιλία δομικών υλικών, τα χρωματιστά κονιάματα, οι ορθομαρμαρώσεις και οι τοιχογραφίες που κοσμούν τα δωμάτια και τους διαδρόμους πραγματικά εντυπωσιάζουν! Όσο για τις υψηλές τεχνικές γνώσεις των κατοίκων της Κνωσσού και των άλλων μεγάλων Μινωϊκών πόλεων, αυτές επιβεβαιώνονται από τις πρωτότυπες αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές επινοήσεις. Όπως για παράδειγμα οι φωταγωγοί και τα πολύθυρα, η χρήση δοκαριών για ενίσχυση της τοιχοποιίας, καθώς και το σύνθετο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο που παρουσιάζεται εξαιρετικά στα 3D πλάνα:

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap